Patronii dealerului Suzuki scapă de atragerea răspunderii personale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Patronii dealerului Suzuki scapă de atragerea răspunderii personale

GALERIE
salonul_auto-suzuki-vitara
  • salonul_auto-suzuki-vitara
- +

Soţii Liviu şi Liliana Pieptu, patronii firmelor prin care sunt vândute autoturismele Suzuki în Iaşi, au „fentat” bugetul de stat cu peste 71.000 lei prin falimentarea firmei SC Complexul Auto Dolly SRL. Magistraţii Tribunalului Iaşi au respins cererea de atragere a răspunderii personale a soţilor Pieptu, foşti administratori ai societăţii în perioada când a fost acumulat debitul, depusă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, singurul creditor din tabelul definitiv al creditorilor.

Reprezentanţii Fiscului spun în cererea adresată instanţei că administratorii se fac vinovaţi de faptul că nu au cerut intrarea în insolvenţă când au observat că nu mai pot plăti datoriile, decizie care a dus la creşterea acestora şi la cumularea de penalităţi. „Administratorul a dat dovadă de un management neperformant şi de utilizarea resurselor societăţii în interes personal. Susţine creditoarea că, urmare a analizării raportărilor contabile din 2010, s-a constatat că societatea deţinea în patrimoniu stocuri de 93 lei, disponibilităţi băneşti de 79 lei şi creanţe de încasat de 11.332 lei, situaţia fiind identică şi pentru anii 2011, 2012 şi 2013. Consideră reclamanta că, prin nejustificarea acestor bunuri, pârâţii se fac vinovaţi de un management neperformant, de utilizarea resurselor societăţii în interes personal”, potrivit sentinţei prin care a fost respinsă cererea AJFP Iaşi. În întâmpinare, soţii Pieptu au invocat excepţia lipsei calităţii procesuale active, deoarece doar lichidatorul/administratorul judiciar ar avea acest drept, potrivit legii insolvenţei. În plus, magistraţii au menţionat că „Reclamanta nu a dovedit ca pârâţii au dispus continuarea activităţii debitoarei în interes personal şi nici legătura de cauzalitate dintre faptele imputate pârâţilor şi prejudiciul presupus a fi cauzat creditorilor.”, potrivit sentinţei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.