anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Patronul hotelului Unirea se pregăteşte să ridice o nouă unitate în Iaşi

GALERIE
Lucian Grecu
  • Lucian Grecu
- +

Antreprenorul ieşean Lucian Grecu, administratorul hotelului Unirea din Iaşi, arată că sectorul ospitalităţii se află „pe muchie de cuţit" sub povara Covid-19, dar nu se dă bătut. 

Pandemia l-a prins cu lucrări în derulare pentru modernizarea unei săli de conferinţă din cadrul hotelului clasificat la patru stele (pe care, de altfel, le-a şi finalizat), iar acum omul de afaceri pregăteşte o altă investiţie în oraş, tot în domeniul HoReCa: ridicarea unui hotel destinat tinerilor, care se cifrează la circa 6 milioane de euro, conform zf.ro. Potrivit omului de afaceri, proiectul se va implementa în zona studenţească a oraşului şi se află, la momentul actual, în etapa de aprobare a autorizaţiei de construire.

Hotelul Unirea dispune de 186 de camere, 7 săli de conferinţă şi un restaurant cu vedere panora­mică. În ultimii ani, Lucian Grecu a făcut lucrări de renovare în recepţie, restaurant, a deschis un bar nou şi o terasă.

Referindu-se la activitatea curentă, cum multe evenimente şi adunări s-au anulat ori suspendat „în numele distanţării sociale", Lucian Grecu precizează că încasări se fac acum doar din partea de cazare, însă şi aici gradul de ocupare este la jumătate comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„În 2019 gradul de ocupare în perioada de vară a fost în jur de 70%, pe când anul acesta a scăzut cam la 30%, deci la mai puţin de jumătate. Suntem practic ca o masă care avea patru picioare de sprijin şi acum mai avem unul singur şi acela subţire. Noi obţineam venituri din conferinţe, şi acestea aveau o contribuţie destul de mare în business. Avem şapte săli de conferinţe“, spune Lucian Grecu, proprietarul hotelului Unirea Iaşi. Înainte de criza de sănătate publică generată de coronavirus, evenimentele reprezentau o pondere importantă în totalul afacerilor hotelului, dar în această perioadă încasările din acest segment au fost aproape de zero, susţine omul de afaceri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.