anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Patronul Iaşitex a marcat decisiv în disputa cu SIF Moldova

GALERIE
Iasitex
 • Iasitex
- +

Nici una dintre cererile societăţii de investiţii financiare nu a fost aprobată de către AGA Iaşitex u Ştefan Vuza deţine pachetul majoritar de acţiuni al societăţii ieşene.

Victorie previzibilă şi zdrobitoare a omului de afaceri Ştefan Vuza în disputa cu Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova. Cu votul acţionarilor prezenţi marţi, 5 aprilie, în Adunare Generală Ordinară (AGOA), reprezentând circa 93% din capitalul social al SC Iaşitex SA, a fost respinsă propunerea  SIF Moldova de prezentare, de către Consiliul de Administraţie (CA) al fostei Ţesătura, a unui raport privind trazacţiile încheiate de societate cu grupul de firme Servicii Comerciale Române (SCR), controlat de Vuza, din care face parte şi fabrica de pe Calea Chişinăului. SIF Moldova deţine 29% din acţiunile Iaşitex SA, pachetul majoritar de acţiuni, de 63 de procente, fiind în portofoliul SC A2 Impex SRL Ploieşti, controlată de Ştefan Vuza prin intermediul firmelor din SCR.

De asemenea, acţionariatul Iaşitex SA a respins propunerea SIF Moldova de revocare a întregului CA pentru pierderile de 4 milioane de lei înregistrate de fabrica de textile în 2015. Tot marţi, dar în Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA), deţinătorii de titluri la Iaşitex SA au respins o altă propunere a SIF Moldova care cerea revocarea unei decizii CA din februarie 2016 prin care s-a hotărât vânzarea de către fabrică, la licitaţie, a unui număr de 2,3 milioane de părţi sociale către A2 Impex SRL, acţionarul majoritar al fabricii Iaşitex.

Aceeaşi soartă a avut-o şi solicitarea  de stabilire a unei limite valorice până la care pot fi încheiate contracte cu societăţi din grupul din care face parte şi acţionarul majoritar al fostei fabrici Ţesătura. SIF Moldova a dorit cu prilejul acestor adunări şi iniţierea demersurilor legale în vederea dizolvării societăţii A2 Impex SRL în vederea lichidizării participanţilor Iaşitex SA, o altă propunere respinsă de deţinătorii de titluri. „În anul 2016 s-a înregistrat un profit net de 111.958 lei, din care se repartizează, conform legii, suma de 5.580 lei pe rezerve legale, iar suma de 106.378 lei, cu aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor, pe rezultatul reportat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi”, se arată în documentele transmise de conducerea fostei fabrici Ţesătura către Bursa de Valori din Bucureşti. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.