„Patru ani plini: am râs, am plâns”. S-a dat startul ceremoniilor de absolvire la USV. Sute de tineri au marcat ieri terminarea facultății

miercuri, 29 mai 2024, 03:29
2 MIN
 „Patru ani plini: am râs, am plâns”. S-a dat startul ceremoniilor de absolvire la USV. Sute de tineri au marcat ieri terminarea facultății

Absolvenții Promoției 2020-2024 de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) au sărbătorit ieri finalizarea studiilor, printr-o serie de evenimente speciale. Ceremonia de absolvire a cuprins mai multe momente, primul fiind „Marșul Absolventului USV” organizat de către cei aproximativ 500 de absolvenți care au pornit la ora 10 din fața clădirii principale a USV Iași spre stadionul acesteia. Manifestarea a fost o premieră pentru absolvenții USV Iași, care au celebrat finalizarea celor patru ani de studii împreună, fiind implicate cele trei facultăți inginerești, adică Agricultura, Horticultura și Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

,,Am fost foarte emoționată, am așteptat mult acest moment. Cred că toți colegii au așteptat. Mai departe îmi doresc să lucrez în domeniu”, a declarat Daniela, absolventă în cadrul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare. Și Miruna, o absolventă de Horticultură, a transmis reporterilor ,,Ziarul de Iași” câteva gânduri: ,,Din păcate nu am ajuns la timp, am ratat un pic începutul; bine că am ajuns la strigare. Au fost patru ani plini. Am râs, am plâns, de acum aștept să văd ce urmează. La licență mai am de lucrat. Pe lângă informațiile din domeniu, facultatea aceasta m-a ajutat să nu mai fiu o persoană introvertită. Am devenit mult mai puternică”.

În intervalul 11-170, pe Stadionul USV Iași au avut loc cursurile festive ale facultăților. La eveniment au participat absolvenții Promoției USV 2020 – 2024, conducerea USV Iași, reprezentată de rectorul Gerard Jităreanu și de prorectorii instituției, decanii și prodecanii facultăților, alături de care s-au aflat și parteneri instituționali ai USV Iași. Invitații speciali au fost părinții și prietenii absolvenților.

,,Merită flori, felicitări, a muncit mult. Este o zi frumoasă și pentru noi. Fiecare părinte face sacrificii pentru copil, și financiar și de toate. Așa e viața”, a menționat Elena Dimitriu, mama unei absolvente de la Horticultură.

Ulterior, de la ora 21, a avut loc concertul trupei „Voltaj”, invitată să concerteze special pentru absolvenți și invitații acestora. Ceremonia de absolvire s-a încheiat în jurul orei 23, cu un foc de artificii. În perioada următoare și celelalte universități organizează cursuri festive, pline de încărcătură emoțională.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii