anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Patru avioane britanice Typhoon, detașate la Constanța pentru misiuni de supraveghere aeriană

GALERIE
typhoon
 • typhoon
- +

Avioanele Typhoon și personalul Royal Air Force vor ajunge în România pentru a se alătura misiunii de patrulare aeriană a NATO de lungă durată pentru regiunea Mării Negre, a anunțat guvernul de la Londra.

Cele patru avioane Typhoon care fac parte din Escadrila 3 (de vânătoare) sunt staționate la RAF Coningsby. Ele vor fi trimise și vor desfășura misiunea de poliție aeriană a NATO de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Misiunea este susținută de 150 de membri ai RAF din cadrul RAF Wittering, Personalul a urmat recent instruire la Centrul de pregătire operațională al RAF Leeming.

Ministrul forțelor armate James Heappey a spus: „Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei.

Operațiunea Biloxi este o misiune NATO de lungă durată, iar Royal Air Force joacă un rol central în securitate și descurajarea militară în Europa.

Poliția aeriană este o operațiune pur defensivă și o misiune permanentă a NATO care a început în 1961 în timpul Războiului Rece. Misiunea asigură securitatea și integritatea tuturor spațiilor aeriene ale statelor membre Alianței NATO. Spațiul aerian este monitorizat de centrele de operațiuni și acolo unde se apreciază că este necesară o interceptare, aeronavele NATO pot fi implicate ca parte a unei alerte de reacție rapidă. Marea Britanie sprijină România prin creșterea propriilor capacități.

Desfășurarea RAF în România a fost susținută de personal din Escadrila Expediționară Logistică nr. 1 și Escadrila nr. 2 de transport mecanic, parte a Forței de sprijin RAF formată în 2020. Ambele escadroane au pregătit și transportat echipamente și provizii pentru întreținerea și întreținerea avioanelor Typhoon în timpul misiunea”, potrivit oficialilor de la Londra. (newsweek.ro)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.