Patru cadre didactice şi şase elevi, confirmaţi în weekend cu noul coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Patru cadre didactice şi şase elevi, confirmaţi în weekend cu noul coronavirus

GALERIE
covid, elevi, profesori
  • covid, elevi, profesori
- +

În total sunt 28 de elevi şi 20 de dascăli testaţi pozitiv. Ce şcoli au clase închise

28 de elevi, 20 de cadre didactice şi cadre didactice auxiliare şi doi angajaţi din rândul personalului nedidactic au fost confirmaţi pozitiv de la începerea celui de-al doilea semestru, dintre acestea, în weekend, fiind cofirmate 6 cazuri noi la elevi, 4 în rândul cadrelor didactice şi un caz la personalul nedidactic. Astfel, 9 clase şi-au suspendat activitatea faţă în faţă în urma rezultatelor testelor din weekendul care s-a încheiat, cifra totală a acestora de la începutul semestrului fiind de 23 de clase sau grupe de la 14 instituţii de învăţământ.

Dintre cele 14 şcoli care au înregistrat clase sau grupe în cadrul cărora s-au suspendat cursurile faţă în faţă, o şcoală este din Dancu, Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare", iar cealaltă din Ţuţora, unde sunt două astfel de clase. Celelalte 12 instituţii de învăţământ care au clase în cadrul cărora s-au suspendat activităţile faţă în faţă sunt din Municipiul Iaşi.

Liceul Teoretic "Varlaam Mitropolitul" Iaşi are cele mai multe astfel de clase în cadrul cărora s-au suspendat activităţile faţă în faţă, şase la număr, conform raportului oferit de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. De asemenea, câte două clase care au cursurile "faţă în faţă" suspendate se regăsesc la Şcoala Gimnazială "Ion Ghica", Şcoala Gimnazială "Ionel Teodoreanu", Şcoala Gimnazială "Paradis" şi Şcoala Gimnazială Ţuţora. Câte o clasă şi-au suspendat activităţile "faţă în faţă" la şcolile "Carmen Sylva", "Dimitrie Sturdza", "Alexandru Vlahuţă", "Veronica Micle", "Ştefan cel Mare" Dancu, Şcoala Internaţională "Spectrum", dar şi la Grădiniţa "Montessori School of Iaşi", Grădiniţa cu Program Prelungit "Cuvioasa Parascheva” sau Grădiniţa Atelier nr. 1.

În cazul tuturor unităţilor de învăţământ amintite anterior, conform Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, s-a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.