Patru eleve din Iaşi, premiate la o Olimpiadă internaţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Patru eleve din Iaşi, premiate la o Olimpiadă internaţională

GALERIE
olimpiada Atena
 • olimpiada Atena
- +

Patru eleve ieşence s-au întors cu premii de la Olimpiada internatională de limbă, comunicare şi spiritualitate românească, desfăşurată la Oradea. Cel mai bun rezultat îi aparţine Alexandrei Brenda Istrate, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional.

Tânăra pregătită de profesoara Dorina Apetrei a obţinut premiul I. De la acelaşi colegiu, Laura-Andreea Ştreangă, elevă în clasa a II-a, a fost recompensată cu premiul al II-lea. Adolescenta îndrumată de profesoara Gabriela Petrache a ratat primul loc, ocupat de o elevă din Galaţi, la o diferenţă de 1 punct. Premiul al III-lea a fost câştigat de către doua eleve ale Colegiului "C. Negruzzi" : Ioana-Adelina Filip, îndrumată de profesoara Camelia Gavrilă, şi Alexandra Pătrău, coordonată de profesoara Mihaela Doboş. Cele două olimpice sunt în clasele a VII-a şi a X-a. Prin rezultatele obţinute, lotul ieşean şi-a demonstrat, încă o dată, pregătirea riguroasă şi deschiderea către valorile autentice ale spiritualităţii româneşti. Toate cele patru eleve s-au bucurat de aprecierea comisiei centrale a olimpiadei, ce a fost prezidată de către prof.dr. Ion Simuţ, de la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea."Distincţia intelectuală şi vocaţia cadrelor didactice îndrumătoare, împletite fericit cu talentul şi perseverenţa elevelor au contribuit la acest nou succes remarcabil al scolii ieşene în cadrul unei competiţii de anvergură, derulate sub auspiciile unor valori culturale perene ale spaţiului românesc", a subliniat Mihaela Apetroae, inspector şcolar de limba română. În competiţia amintită s-au întrecut cei mai buni elevi din ţară, din Republica Moldova şi din comunităţi româneşti de pe teritoriile Ucrainei şi Serbiei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X