Patru eleve din Iaşi, premiate la o Olimpiadă internaţională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Patru eleve din Iaşi, premiate la o Olimpiadă internaţională

GALERIE
olimpiada Atena
  • olimpiada Atena
- +

Patru eleve ieşence s-au întors cu premii de la Olimpiada internatională de limbă, comunicare şi spiritualitate românească, desfăşurată la Oradea. Cel mai bun rezultat îi aparţine Alexandrei Brenda Istrate, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional.

Tânăra pregătită de profesoara Dorina Apetrei a obţinut premiul I. De la acelaşi colegiu, Laura-Andreea Ştreangă, elevă în clasa a II-a, a fost recompensată cu premiul al II-lea. Adolescenta îndrumată de profesoara Gabriela Petrache a ratat primul loc, ocupat de o elevă din Galaţi, la o diferenţă de 1 punct. Premiul al III-lea a fost câştigat de către doua eleve ale Colegiului "C. Negruzzi" : Ioana-Adelina Filip, îndrumată de profesoara Camelia Gavrilă, şi Alexandra Pătrău, coordonată de profesoara Mihaela Doboş. Cele două olimpice sunt în clasele a VII-a şi a X-a. Prin rezultatele obţinute, lotul ieşean şi-a demonstrat, încă o dată, pregătirea riguroasă şi deschiderea către valorile autentice ale spiritualităţii româneşti. Toate cele patru eleve s-au bucurat de aprecierea comisiei centrale a olimpiadei, ce a fost prezidată de către prof.dr. Ion Simuţ, de la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea."Distincţia intelectuală şi vocaţia cadrelor didactice îndrumătoare, împletite fericit cu talentul şi perseverenţa elevelor au contribuit la acest nou succes remarcabil al scolii ieşene în cadrul unei competiţii de anvergură, derulate sub auspiciile unor valori culturale perene ale spaţiului românesc", a subliniat Mihaela Apetroae, inspector şcolar de limba română. În competiţia amintită s-au întrecut cei mai buni elevi din ţară, din Republica Moldova şi din comunităţi româneşti de pe teritoriile Ucrainei şi Serbiei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.