anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Patru fraţi care trăiau într-o mizerie de nedescris vor ajunge în centre de plasament

GALERIE
centru_de_plasament Foto romaniatv.net
 • centru_de_plasament Foto romaniatv.net
- +

Cei patru fraţi crescuţi într-o familie din comuna Andrieşeni în condiţii greu de imaginat vor ajunge la începutul săptă­mânii viitoare în centrele specializate ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Minorii sunt sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ de mai bine de o săptămână, aceştia încercând să-i aducă pe micuţi la greutatea normală. Cei patru fraţi, un băiat şi trei fete, cu vârsta cuprinsă între doi şi nouă ani, au ajuns joia trecută la spital plini de paraziţi şi malnutriţi. Ei au fost aduşi în unitatea medicală de părinţi care au fost obligaţi să le poarte de grijă micuţilor de către autorităţile locale şi de către reprezentanţii DGASPC.

Potrivit primarului din comună, părinţii copiilor trăiesc în concubinaj şi locuiesc împreună cu fraţii tatălui. Din această cauză, primăria nu s-a putut implica să-i ajute pe părinţi ca să-şi renoveze, eventual să-şi extindă locuinţa. „Părinţilor copiilor le place alcoolul. Ei şi-au neglijat copiii, noi am încercat să le arătăm că nu e bine ce fac, că dacă continuă aşa îşi vor pierde copiii, însă nu am reuşit. La ultima vizită acolo, am văzut-o pe ea mai rotundă de cât de obicei şi am întrebat-o ce se în­tâmplă, însă a spus că aşa este ea, mai plinuţă. Eu mi-am dat seama că e însărcinată, i-am zis asistentei sociale să-i facă un test, şi aşa a descoperit că este însărcinată. Din aprecierea medicului de familie, este în luna a şasea“, a precizat Maricel Turcu, primarul comunei An­drieşeni.

Potrivit martorilor, adesea, copiii erau lăsaţi singuri în casă, încuiaţi până reveneau părinţii. Situaţia familiei a fost monitorizată timp de patru luni şi în cele din urmă autorităţile au decis să scoată copiii din mediul respectiv. „Noi am încercat să facem tot posibilul să nu-i separăm de familie, însă nu avem altă soluţie decât să-i aducem în centre unde vor fi îngrijiţi cum se cuvine. Până când părinţii nu-şi vor rezolva problema locativă şi până când nu vor putea dovedi că-şi pot creşte copiii în condiţii decente, ei vor rămâne ocrotiţi în sistem“, a explicat Mădălina Constantin, purtător de cuvânt al DGASPC. Cel mai probabil, copiii vor ajunge în centre la începutul săptămânii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.