Patru fraţi crescuţi în condiţii inumane de nişte părinţi ticăloşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Patru fraţi crescuţi în condiţii inumane de nişte părinţi ticăloşi

GALERIE
copii, subnutriti
  • copii, subnutriti
- +

Patru fraţi dintr-o familie din comuna Andrieşeni au fost crescuţi de părinţi în condiţii inumane. Micuţii au locuit într-o singură cameră, la lumina lumânării şi înconjuraţi de mizerie. Situaţia lor era cunoscută de întreaga comunitate, însă din cauză că cei doi concubini locuiesc împreună cu alte rude, primăria nu i-a putut ajuta să-şi extindă locuinţa sau să şi-o renoveze.

La sfârşitul săptămânii trecute, părinţii obligaţi de autorităţile locale şi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi-au adus copii pentru prima dată la spital. Micuţii, un băiat şi trei fete cu vârste cuprinse între doi şi nouă ani, sunt acum monitorizaţi de specialiştii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

„Minorii erau subnutriţi şi plini de paraziţi. Aceştia au avut scabie de mai multe ori în câteva luni, după cum ne-a informat asistentul social din comună. Situaţia lor a fost supravegheată încă din martie. Am încercat să sprijinim familia şi să nu scoatem copiii de acolo, însă cei doi părinţi nu au colaborat şi atunci după ce vor fi externaţi se va da o dispoziţie de urgenţă prin care micuţii vor ajunge în centrele noastre specializate“, a explicat Mădălina Constantin, purtător de cuvânt al DGASPC.

Părinţii copiilor trăiesc în concubinaj şi locuiesc în aceeaşi curte cu alţi doi fraţi ai tatălui acestora. Însă succesiunea nefiind dezbătută, rudele se împotrivesc autorităţilor care încearcă să-i ajute pe cei doi concubini pentru că vor să scape de ei. „Părinţii copiilor sunt alcoolici şi recalcitranţi, iar din cauza asta fraţii nu ne lasă să le extindem locuinţa. Ei, practic, au stat toţi şase într-o cămăruţă făcută din chirpici şi vai de capul ei. Condiţiile în care au crescut aceşti copii sunt mizerabile, de neimaginat. Am mers de nenumărate ori la ei şi le-am spus să pună mâna să mai facă nişte chirpici ca să-şi mai facă măcar un hol, însă nu au vrut“, a precizat Maricel Turcu, primarul comunei Andrieşeni.

Vecinii şi rudele copiilor le-au spus autorităţilor locale că de multe ori părinţii îşi încuiau copiii în casă şi plecau fără să le pese de micuţi. În aceste condiţii, timp de patru luni, reprezentanţii primăriei şi ai DGASPC au încercat să-i consilieze pe cei doi şi să-i înveţe să le poarte de grijă micuţilor, însă fără niciun rezultat. „Părinţii au acceptat să vină cu copiii la spital constrânşi de faptul că-i putem lua noi şi astfel ei ar pierde singura formă de venit care intra în casă, şi anume alocaţia. Mama nici acum nu acceptă ideea că minorii vor intra în sistem, însă aceasta este soluţia finală. Aceşti copii au fost neglijaţi fizic şi medical, au stat într-o locuinţă care era o sursă de infecţie şi au fost nesupravegheaţi, după cum au spus martorii. Le-am explicat părinţilor că li se încalcă drepturile acestor copii, dar ei nu au înţeles“, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC. În prezent, mama minorilor este însărcinată cu al cincilea copil.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.