Patru membri ai celei mai bogate familii din UK sunt judecați în Elveția pentru exploatare și trafic de persoane

marți, 18 iunie 2024, 23:20
2 MIN
 Patru membri ai celei mai bogate familii din UK sunt judecați în Elveția pentru exploatare și trafic de persoane

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt judecați în Elveția, pe fondul acuzațiilor că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui lor decât pentru servitorii lor, transmite BBC.

Familia Hinduja, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline (47 de miliarde de dolari), este acuzată de exploatare și trafic de persoane.

Importă servitori din India

Familia Hinduja deține o vilă în cartierul bogat Cologny din Geneva, iar acuzațiile care i se aduc se referă la practica lor de a importa servitori din India pentru a avea grijă de copiii și de gospodăria lor.

Se presupune că Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, au confiscat pașapoartele angajaților, i-au plătit cu doar 8 dolari (7 lire sterline) pentru zile de muncă de 18 ore și nu le-au permis să iasă din casă.

Deși săptămâna trecută s-a ajuns la o înțelegere financiară privind exploatarea, Hinduja rămâne în continuare judecat pentru trafic de persoane, care este o infracțiune gravă în Elveția. Aceștia neagă acuzațiile.

Cheltuiau mai mult pe câine decât pe plata servitorilor

Săptămâna aceasta, la tribunal, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Geneva, Yves Bertossa, a comparat cei aproape 10.000 de dolari pe an pe care susține că familia i-a cheltuit pentru câinele lor, cu suma zilnică pe care se presupune că o plăteau servitorilor lor.

Avocații familiei Hinduja nu au negat în mod specific acuzațiile privind salariile mici, dar au spus că acestea trebuie privite în context – menționând că personalul primea, de asemenea, cazare și hrană.

Acuzația de program prelungit a fost, de asemenea, contestată, un avocat al apărării susținând că vizionarea unui film cu copiii Hinduja nu poate fi considerată muncă.

SURSA: G4MEDIA

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii