anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Patru oferte pentru primele documentaţii ale Spitalului de Boli Respiratorii

Câştigătoarea va fi anunţată în cel mult o lună.

GALERIE
constructie spital
 • constructie spital
- +

Şase firme din Iaşi şi una din Timişoara s-au înscris în licitaţia lansată luna trecută pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare pentru construirea şi dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii. 

Mai precis, este vorba de prima etapă în realizarea acestui obiectiv de investiţii, respectiv întocmirea documentaţiilor tehnico-economice – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor, tema de proiectare şi studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente.

La licitaţia care a pornit de la valoarea estimată de 310 mii lei s-au înscris A.B.V. Total Proiect şi Arc Design SRL, ofertanţi unici, ieşenii de la IM Design Studio în asociere cu timişorenii de la Graphic Space, precum şi asocierea 3B Construction Project SRL - N.C.C. Proiect-Instal - R.F.N. Proiect. Cele patru oferte urmează să fie evaluate din punct de vedere tehnic şi financiar. Câştigătoarea va fi anunţată cel mai târziu pe 4 iunie şi va avea la dispoziţie 3 luni pentru predarea întregii documentaţii.

Cititi si: O apariție bruscă în planul de investiții: spital nou la Iași - Boli Respiratorii

Noul Spital de Boli Respiratorii va fi construit pe actualul amplasament al Secţiei "Dr. Clunet" din Bucium. Proiectul, cu o valoare totală estimată de 116,5 milioane de euro (fără TVA) ar putea fi edificat prin Programul Operaţional Sănătate 2021-2027, instrumentul de finanţare "Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă". În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie dispune de 347 de paturi, în 6 secţii. Viitorul spital va avea o capacitate de 370 de paturi, la care se adaugă 30 din Secţia de îngrijiri paliative pneumologice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.