Patru pe loc la Medicină. Peste 2000 de candidaţi au dat examen la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Patru pe loc la Medicină. Peste 2000 de candidaţi au dat examen la Iași

GALERIE
examen
  • examen
- +

Peste 2.000 de candidaţi au susţinut în cursul zilei de ieri examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, concurenţii susţinând probele scrise la primele ore ale dimineţii. Astfel, potrivit reprezentanţilor universităţii, candidaţii au fost prezenţi în săli de la ora 8.00, permiţându-se accesul până la 9.30. De la ora 10.00 a avut loc testul grilă, durata examenului fiind de trei ore.

Conform reprezentanţilor UMF Iaşi, distribuţia candidaţilor s-a efectuat în 86 de săli, 56 de săli ale instituţiei de învăţământ superior medical, 15 săli de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi în câte 10 de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“. Candidaţii au fost supravegheaţi şi coordonaţi de peste 600 cadre didactice şi personal auxiliar.

„Deşi, faţă de anul precedent, numărul celor care s-au înscris la examenul de bacalaureat a fost, la nivel naţional, cu 22.000 de elevi mai puţin, cifra de concurenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie a suferit minime diminuări faţă de concurenţa pe loc de anul trecut, când am avut 4,22 de candidaţi pe loc. Anul acesta concurenţa este de 3,87 de candidaţi pe un loc. Facultatea noastră de medicină din cadrul universităţii are cea mai mare concurenţă din ţară, din datele pe care le cunoaştem noi în acest moment“, a menţionat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Rectorul UMF Iaşi a menţionat, de asemenea, că a fost înregistrată în acest an o concurenţă importantă şi la Medicină dentară, 3,83 de candidaţi pe un locurile bugetate. De asemenea, rectorul este mulţumit şi de numărul de candidaţi de la bioinginerie, doar la Farmacie cifrele fiind ceva mai mici.

„La Farmacie stăm un pic mai prost, dar cifrele sunt similare la nivel naţional pentru că există la această oră un trend descrescător în ceea ce priveşte facultatea de farmacie. Noi ne-am pregătit şi pentru această situaţie şi din toamnă vom organiza un nou concurs de admitere pentru o specializare nouă, cea de cosmetologie. Am obţinut avizele necesare în urmă cu două săptămâni şi a fost imposibil să mai organizăm admitere la această sesiune“, a subliniat rectorul.

În ceea ce priveşte modul în care se vor desfăşura orele pentru noii studenţi, rectorul UMF Iaşi şi-a manifestat speranţa că acestea se vor desfăşura „în fizic“. De asemenea, acesta a menţionat că speră că viitorii studenţi UMF care au susţinut ieri examenul de admitere vor profesa cu siguranţă în spitale cu o infrastructură mult mai bună.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.