
Patru școli ieșene și două instituții din Iași au obținut acreditare Erasmus+. Ce avantaje le conferă?

Patru instituții de învățământ preunviersitar din județul Iași au obținut acreditare Erasmus+ în domeniile educație școlară și formare profesională.
Este vorba despre Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași și Ateneul Național din Iași au primit acreditare în domeniul educația adulților.
Evaluarea candidaturilor a fost realizată utilizând instrumentul de verificare E+Accreditation Plagiarism, pus la dispoziție de Comisia Europeană tuturor Agențiilor Naționale începând cu anul 2023.
Urmăriți canalul „Ziarul de Iași” pe WhatsApp. Cele mai importante știri ale zilei sunt disponibile aici
În domeniul educației școlare, din cele 224 de candidaturi depuse la nivel național, doar 35 au fost aprobate. Primul pe listă este Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, județul Iași.
La capitolul formare profesională (VET), din 76 de candidaturi depuse la nivel național, doar 26 au fost aprobate, trei dintre acestea fiind din Iași: Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos (care a obținut cel mai mare punctaj), Liceul Tehnologic „Petru Poni” și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”.
În ceea ce privește educația adulților (ADU), din cele 49 de candidaturi depuse la nivel național, 25 au fost aprobate, printre care și două instituții ieșene: Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași și Ateneul Național din Iași.
66 de acreditări Erasmus+ în județul Iași
„Acreditarea Erasmus+ este un instrument pentru organizațiile care se ocupă de învățământul profesional și tehnic (VET), de educația școlară și de educația adulților, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel european. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un Plan Erasmus de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația pentru perioada 2025-2027, beneficiind anual de bugetul solicitat în formă simplificată și prioritizată”, a transmis prof. Gabriela Conea, inspector pentru proiecte educaționale în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, printr-un comunicat de presă.
Noile acreditări Erasmus se alătură celor 62 deja obținute de unitățile de învățământ ieșene în anii 2020 (17), 2021 (18), 2022 (21) și 2023 (6). La nivelul județului Iași, este, astfel, consolidate o rețea de 66 de acreditări Erasmus+.
Publicitate și alte recomandări video