anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Patru școli și licee ieșene trec pe cursuri online. Noi cazuri de îmbolnăviri printre elevi și profesori

GALERIE
elevi, covid, cursuri online
  • elevi, covid, cursuri online
- +

Patru unităţi şcolare din municipiul Iaşi, printre care şi un liceu de elită, au solicitat în cursul zilei de ieri trecerea în scenariul roşu şi învăţarea exclusivă în mediul online pentru cinci clase de elevi, fiind raportate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor.

Şcoala Gimnazială "Alexandru cel Bun" a solicitat întreruperea cursurilor pentru două clase de elevi, a II-a D şi a V-a E, doi elevi de la această unitate de învăţământ fiind diagnosticaţi pozitiv. Tot doi elevi au fost confirmaţi cu noul coronavirus la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, aceştia fiind colegi în clasa a IX-a E, unitatea de învăţământ solicitând întreruperea predării "faţă în faţă" la nivelul acestei clase.

Alături de aceste două unităţi şcolare se numără şi Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" din Iaşi, cu un elev din clasa a XII-a H confirmat pozitiv, dar şi Şcoala Gimnazială "Alexadru Russo" Iaşi, unde a fost confirmat pozitiv un elev din clasa a III-a B. Unităţile şcolare au solicitat trecerea la învăţarea exclusiv online pentru 14 zile la nivelul claselor la care au fost descoperite noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul celor patru unităţi de învăţământ în care au fost raportate noi cazuri s-a dispus izolarea celor confirmaţi pozitiv, s-a dispus igienizarea tuturor spaţiilor din şcoală, iar personalul unităţii de învăţământ a fost reinstruit cu privire la regulile de igienă personală şi de protecţie.

În cursul zilei de ieri, la nivelul întregului judeţ, erau 15 unităţi şcolare în scenariul roşu, elevii acestor şcoli învăţând exclusiv în sistem online, şi 102 clase de la mai multe şcoli din judeţ care se aflau în acelaşi scenariu roşu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri americane (I)

Alexandru LĂZESCU

Alegeri americane (I)

Actualele alegeri din Statele Unite nu sunt în principal o competiţie între doi candidaţi, ci între două viziuni radical diferite privind tipul de societate din America

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Nichita DANILOV

Câte ceva despre enigmele alegerilor prezidenţiale din SUA

Mergeam cu autobuzul 42 CUG – Copou, pe traseul ce cuprinde Bazarul, dealul Cetăţuia, cartierul Frumoasa, Manta Roşie, Pasarela Bucium, Bulevardul Socola, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Elena Doamnă, Tg. Cucu, Bulevardul Independenţei, Casa Studenţilor, Universitatea, Supermagazinul Copou, Rondul de la Agronomie şi înapoi. Făcusem de câteva ori traseul, stând pe scaun şi privind pe geam.

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Michael ASTNER

Scrisoarea tovarăşului Călugăr

Prin ianuarie 1974, tata a primit o scrisoare oficială de mulţumire de la maiorul în rezervă Ioan Călugăr, comandantul Centrului de Pregătire Militară a Tineretului pentru Apărarea Patriei de pe lîngă Întreprinderea de Confecţii „Steaua Roşie“ Sibiu. Iat-o:

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Dana ȚABREA

Cu cât mai rău, cu atât mai bine. WATWCT

Nu îmi mai permit în actualul context pandemic să vă îndemn să fiţi buni. Pentru că mă uit în jur şi observ că oamenii buni au cam dispărut. Sau – dacă au dispărut – nu au fost niciodată acolo. Însă nu voi înceta să vă călăuzesc privirea spre frumos, iar astfel poate măcar cineva se va descoperi vreodată pe sine, într-o relaţie reală cu celălalt.

pulspulspuls

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.