anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Paturi de 8 milioane de lei la „Neuro” pentru reducerea stresului spitalicesc al bolnavilor

GALERIE
paturi, neurochirurgie
 • paturi, neurochirurgie
- +

În medie, un pat ar costa în jur de 5.000 de euro

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi achiziţionează paturi şi noptiere în valoare de aproximativ 8,6 milioane lei, fiind un acord-cadru pe o perioadă de patru ani. Mai exact, vor fi cumpărate maximum 300 de paturi de spital pentru saloane, maximum 30 de paturi de terapie intensivă şi maximum 330 de noptiere. Conform caietului de sarcini, vor fi cumpărate ansambluri formate din pat şi noptieră, fiind "piese de mobilier de bază în asigurarea confortului pentru reducerea stresului spitalicesc cauzat bolnavilor cu afecţiuni specifice".

Reprezentanţii spitalului îşi propun organizarea unui singur lot, iar cele trei componente vor fi comandate în funcţie de necesitate. Spre exemplu, paturile din saloane trebuie să suporte o greutate maximă de cel puţin 250 de kilograme, secţiunea spate să poată fi ridicată electric la un unghi minim de 65 de grade, iar secţiunea picioarelor să se ridice la un unghi de 30 de grade. Totodată, paturile au anumite funcţii care permit o mai bună mobilizare a pacienţilor. "În situaţia de faţă se are în vedere înlocuirea mobilierului existent, care are o uzură fizică şi morală ridicată, dorindu-se creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor internaţi în clinicile spitalului, prin asigurarea unor condiţii mai bune de confort pe perioada spitalizării bolnavilor şi asigurarea unui nivel de curăţenie şi dezinfecţie conform normelor în vigoare", se precizează în caietul de sarcini. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 noiembrie, ora 15.00, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X