Paturi de 8 milioane de lei la „Neuro” pentru reducerea stresului spitalicesc al bolnavilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Paturi de 8 milioane de lei la „Neuro” pentru reducerea stresului spitalicesc al bolnavilor

GALERIE
paturi, neurochirurgie
  • paturi, neurochirurgie
- +

În medie, un pat ar costa în jur de 5.000 de euro

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi achiziţionează paturi şi noptiere în valoare de aproximativ 8,6 milioane lei, fiind un acord-cadru pe o perioadă de patru ani. Mai exact, vor fi cumpărate maximum 300 de paturi de spital pentru saloane, maximum 30 de paturi de terapie intensivă şi maximum 330 de noptiere. Conform caietului de sarcini, vor fi cumpărate ansambluri formate din pat şi noptieră, fiind "piese de mobilier de bază în asigurarea confortului pentru reducerea stresului spitalicesc cauzat bolnavilor cu afecţiuni specifice".

Reprezentanţii spitalului îşi propun organizarea unui singur lot, iar cele trei componente vor fi comandate în funcţie de necesitate. Spre exemplu, paturile din saloane trebuie să suporte o greutate maximă de cel puţin 250 de kilograme, secţiunea spate să poată fi ridicată electric la un unghi minim de 65 de grade, iar secţiunea picioarelor să se ridice la un unghi de 30 de grade. Totodată, paturile au anumite funcţii care permit o mai bună mobilizare a pacienţilor. "În situaţia de faţă se are în vedere înlocuirea mobilierului existent, care are o uzură fizică şi morală ridicată, dorindu-se creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacienţilor internaţi în clinicile spitalului, prin asigurarea unor condiţii mai bune de confort pe perioada spitalizării bolnavilor şi asigurarea unui nivel de curăţenie şi dezinfecţie conform normelor în vigoare", se precizează în caietul de sarcini. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 noiembrie, ora 15.00, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.