Paul McCartney va susţine primul turneu în Marea Britanie din 2018

marți, 18 iunie 2024, 13:55
2 MIN
 Paul McCartney va susţine primul turneu în Marea Britanie din 2018

Sir Paul McCartney şi-a anunţat primele date ale turneului său în Marea Britanie din 2018, cu spectacole în Manchester şi Londra în luna decembrie.

Acestea vor fi primele spectacole britanice din cadrul lungului său turneu „Got Back”, în cadrul căruia muzicianul va interpreta piese din întreaga sa carieră – de la single-ul de debut „Love Me Do” al trupei The Beatles, la „Band On The Run” al trupei Wings şi hituri solo precum „Coming Up” şi „Dance Tonight”.

Turneul a început în aprilie 2022 şi până în prezent a generat încasări de peste 200 de milioane de dolari (158 de milioane de lire sterline) la box office.

Sir Paul a declarat că este „încântat să îmi închei anul” acasă.

„Întotdeauna este un sentiment atât de special să susţinem spectacole pe teritoriul nostru”, a spus el într-o declaraţie. „Să ne pregătim să petrecem. Abia aştept să vă văd”.

În vârstă de 81 de ani va cânta la Co-op Live Arena din Manchester în 14 şi 15 decembrie, iar la O2 Arena din Londra pe 18 şi 19 decembrie.

Sir Paul a anunţat simultan date la Paris şi Madrid. Datele din Marea Britanie vor fi primele sale concerte de când a fost cap de afiş la Glastonbury în 2022, când i s-au alăturat pe scenă Bruce Springsteen şi Dave Grohl.

În timpul unui set emoţionant de trei ore, el a adus o nouă viaţă hiturilor clasice care l-au consacrat ca fiind cel mai de succes şi influent compozitor în viaţă de pe planetă. Urmărit de 100.000 de fani la Worthy Farm şi de 2,7 milioane de oameni pe BBC One, spectacolul a fost apreciat  drept „unul dintre cele mai mari concerte din toate timpurile” de către Times şi „cât se poate de palpitant în materie de muzică pop” de The Guardian.

Citiți și: Ed Sheeran o învinge pe Taylor Swift şi devine cel mai ascultat artist al anului 2023

Citiți și: Rod Stewart îşi apără sprijinul pentru Ucraina după huiduieli la un concert în Germania: „Putin trebuie să fie oprit”

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii