Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Paul Sorvino a ameninţat că-l omoară pe Harvey Weinstein după ce i-a distrus cariera fiicei sale

GALERIE
Paul Sorvino
  • Paul Sorvino
- +

Actorul Paul Sorvino a declarat că a fost "furios" când a aflat că mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, a dus o campanie de defăimare împotriva fiicei sale, actriţa Mira Sorvino, din cauză că aceasta i-a respins avansurile sexuale. Actorul a ameninţat că îl va omorî pe "nenorocit", scrie The Huffington Post.

"Îşi va dori să ajungă în închisoare dacă ne întâlnim, cred că se va culca pe jos, cumva, ca prin magie", a spus actorul din "Băieţi buni/ Goodfellas", într-un interviu video publicat miercuri de TMZ.  Fiica lui Paul Sorvino, Mira, a dezvăluit că i-a respins avansurile sexuale ale lui Weinstein când au lucrat împreună la comedia din 1995 "Chemarea Afroditei/ Mighty Aphrodite". Regizorii Terry Zwigoff şi Peter Jackson au declarat recent că Weinstein şi fratele său, Bob, au orchestrat o campanie împotriva actriţei Mira Sorvino în aşa fel încât actriţa să nu mai obţină roluri în filme.

Paul Sorvino a afirmat că nu ştia de lista neagră înainte ca fiica sa şi alte actriţe să vorbească despre comportamentul de prădător al lui Weinstein anul trecut - şi a fost "furios" când a aflat. El a prezis că Weinstein va ajunge în închisoare.  Procuratura din Los Angeles are în vedere două acuzaţii de abuz sexual.  Sorvino a folosit în interviu un limbaj dur la adresa lui Weinstein. "Oh, da. Acest fiu de căţea ar fi bine să se ducă la vale, pentru că dacă nu, va trebui să se întâlnească cu mine şi îl voi ucide pe nenorocit", a mărturisit Sorvino în interviul acordat TMZ. 

Mira Sorvino a precizat pentru The New Yorker, într-un articol publicat în octombrie, că Weinstein a urmărit-o în camera ei de hotel în timpul promovării filmului "Mighty Aphrodite". El a început să-i maseze umerii înainte de a încerca să o atingă mai mult. A fost "un fel de vânătoare", spunea ea.  După câteva săptămâni, Mira Sorvino a declarat că Weinstein s-a invitat în apartamentul ei din New York după miezul nopţii, pretinzând că vrea să lucreze. Producătorul i-a vorbit urât şi a plecat, după ce actriţa a vorbit despre un fals iubit. 

Mira Sorvino a scris pe Twitter că a izbucnit în plâns atunci când a citit declaraţia lui Jackson, afirmând că a reprezentat pentru ea "o confirmare că Harvey Weinstein a provocat deraierea carierei sale”, aşa cum suspecta.  Actriţa a mai declarat pentru The New Yorker că a ezitat să împărtăşească povestea ei despre Weinstein din cauză că nu era o experienţă aşa de rea ca a altor femei şi din cauza rolului producătorului în "Mighty Aphrodite". Mira Sorvino a câştigat un Oscar în 1996 pentru rolul din film. 

Totuşi, Paul Sorvino a subliniat pentru TMZ că dacă ar fi ştiut cum a tratat-o Weinstein pe fiica sa, "nu ar mai fi mers acum". "Ar fi fost într-un scaun cu rotile".  "Va merge la închisoare şi va muri în închisoare", a continuat Paul Sorvino. "Dacă nu va merge, am veşti pentru tine. Îl voi pălmui puţin, nu voi face nimic teribil", a spus actorul în finalul interviului.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne şi Salma Hayek, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei. Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”. Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein. BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Potrivit unui raport publicat de The New York Times, Harvey Weinstein şi-a acoperit comportamentul de prădător sexual timp de mai multe decenii cu ajutorul unei reţele de complici, între care s-au numărat jurnalişti de la publicaţia tabloidă National Enquirer şi reprezentanţi ai Creative Artists Agency. Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, Beverly Hills, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”. Scandalul sexual izbucnit odată cu lansarea primelor acuzaţii la adresa producătorului Harvey Weinstein a luat amploare, acuzaţii similare fiindu-le aduse mai multor personalităţi precum regizorul James Toback, actorul Kevin Spacey, producătorul Brett Ratner şi Roy Price, şeful Amazon Studios şi responsabilul de conţinut al Amazon Video. "Îşi va dori să ajungă în închisoare dacă ne întâlnim, cred că se va culca pe jos, cumva, ca prin magie", a spus actorul din "Băieţi buni/ Goodfellas", într-un interviu video publicat miercuri de TMZ. 

Fiica lui Paul Sorvino, Mira, a dezvăluit că i-a respins avansurile sexuale ale lui Weinstein când au lucrat împreună la comedia din 1995 "Chemarea Afroditei/ Mighty Aphrodite". Regizorii Terry Zwigoff şi Peter Jackson au declarat recent că Weinstein şi fratele său, Bob, au orchestrat o campanie împotriva actriţei Mira Sorvino în aşa fel încât actriţa să nu mai obţină roluri în filme.

Paul Sorvino a afirmat că nu ştia de lista neagră înainte ca fiica sa şi alte actriţe să vorbească despre comportamentul de prădător al lui Weinstein anul trecut - şi a fost "furios" când a aflat. El a prezis că Weinstein va ajunge în închisoare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri