anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pavele pe 10 ha de trotuare, în peste zece cartiere ale Iaşului. Sunt vizate trotuarele degradate

GALERIE
reparare, trotuare, pavele
 • reparare, trotuare, pavele
- +

Primăria lansează un nou program de modernizare a aleilor şi trotuarelor de pe raza oraşului. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a doi ani, iar suprafaţa totală pe care se va interveni este de 100.000 mp. 

Municipalitatea a lansat recent o licitaţie pentru identificarea constructorului, iar valoarea contractului a fost estimată la peste 20 milioane lei, fără TVA. Conform proiectului tehnic de execuţie, lucrările vor avea loc în zone precum Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Cantemir, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi Sud, Dancu, Aviaţiei, Ţicău, Centru şi Copou. „În prezent, îmbrăcăminţile trotuarelor sunt învechite, degradate în mai multe puncte, în special ca urmare a intervenţiilor la reparaţiile necesare la reţelele tehnico-edilitare. Reabilitarea trotuarelor prin înlocuirea îmbrăcăminţilor din beton asfaltic cu pavele conduce nu numai la îmbunătăţirea aspectului urbanistic al oraşului dar şi facilitarea readucerii domeniului public la forma iniţială în cazul intervenţiilor la reţelele de utilităţi”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit Primăriei, suprafaţa trotuarelor pe care se va interveni prezintă deficienţe precum: gropi izolate de dimensiuni mici sau pe zone întinse, fisuri şi crăpături multiple pe direcţii diferite sau unidirecţionale, tasări locale, faianţări şi degradări provocat de fenomenul îngheţ-dezgheţ. „Se propune demolarea porţiunile distruse aproape în întregime ale trotuarelor existente, scoaterea bordurilor degradate şi prevederea unei structuri pentru aceste căi astfel încât să fie posibilă desfacerea lor ulterioară şi recuperarea materialelor”, se mai precizează în documentaţie tehnică.

În ultimii doi ani, Primăria a avut încheiat un contract în valoare de 18 milioane lei (fără TVA) cu firma Symmetrica tot pentru execuţia de lucrări de modernizare trotuare şi alei pietonale pe o suprafaţă de 108.000 mp. Astfel de lucrări de montare de pavele au demarat în anul 2014 în cadrul unor acorduri multianuale încheiate cu constructori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Alexandru LĂZESCU

Ultimele decizii și declarații ale Moscovei anunță o escaladare majoră a conflictului din Ucraina (II)

Mobilizarea generală decisă la Kremlin și mai ales așa-zisele „referendumuri”, un preambul la anexarea unei mari părți din Ucraina, la pachet cu amenințarea cu lovituri nucleare, cu efecte potențial incontrolabile, sunt privite cu îngrijorare nu doar în Occident, ci și la Beijing.

opinii

Experimentul Închisorii de la Stanford

Briscan ZARA

Experimentul Închisorii de la Stanford

Transformarea noastră odată cu evenimentele este inevitabilă. Vorbim despre destin? Nici vorbă, aşa îşi explică doar unii naivi neputinţa în faţa Marelui Val, atâta tot. E doar natura din care facem parte, nimic mai mult, trebuie să ne intre bine în cap asta.

Fascinanta şi invincibila prostie

Cristina DANILOV

Fascinanta şi invincibila prostie

Mulţi cred că naivitatea este un sinonim pentru prostie. Există o părere că prostia înseamnă a nu şti şi a nu înţelege ceva. De asemenea, atunci când vorbim despre prostie, vorbim despre un grad scăzut de inteligenţă, lipsă de inteligenţă, ilogicitatea acţiunilor unei persoane sau a cuvintelor sale. Dar credem că prostia este, în primul rând, lipsa de dorinţă a unei persoane de a gândi. Deci, un fel de lenea minţii.

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

Mihai DORIN

Moş Ghiţă şi economia de piaţă

De când se ştiu, moş Ghiţă şi mătuşa Ileana au muncit în gospodărie, la pământ şi îngrijirea animalelor. Deşi amândoi au sărit binişor de 80 de ani, ei continuă să facă acelaşi lucru. 

pulspulspuls

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Boala lui Calache face ravagii în partidoiul local. Iată ultimul exemplu

Să tot fie vreo câteva luni, stimaţi telespectatori, de când unii observatori mai atenţi ai politichiei locale au început a semnala comportamentul ciudat al unui veteran al partidoiului, lăsat la vatră între timp, fost purtător de cuvânt al primarilor din comune, gură mare şi spartă la vremea sa, cu relaţii la Bucale şi alte celea. 

Caricatura zilei

Trafic

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.