anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Paznic „vrăjit” de vorbele hoţului: l-a lăsat să intre înăuntru şi să plece cu banii

GALERIE
paznic, vrajit, hot
 • paznic, vrajit, hot
- +

Un hoţ şi-a făcut treaba de faţă chiar cu paznicul care ar fi trebuit să-l oprească. Gardianul a asistat impasibil la acţiunea hoţului, convins de vorbele acestuia.

Mihai Patraşcu era angajat în probe, fără forme legale, la o rulotă tip fast-food din Copou unde funcţiona şi un bar cu terasă. După o săptămână de lucru, administratoarea societăţii i-a comunicat că este concediat şi că nu va mai lucra acolo. Patraşcu a plecat imediat, dar s-a întors pe seară, în calitate de client. A băut la terasă şi după miezul nopţii, când localul s-a închis. Timp de încă aproape două ore, bărbatul a rămas pe terasă, în compania paznicului. În câteva rânduri, a sărit peste barul societăţii, pentru a-şi mai lua de băut, fără ca paznicul să reacţioneze. În jurul orei 1.40, Patraşcu a luat cheia rulotei, care se afla la dispoziţia angajaţilor, a deschiat uşa şi a intrat. Luat la întrebări de paznic, a răspuns că vrea să întocmească un stoc de produse. Abia acum paznicul, care ştia că bărbatul fusese concediat, a intrat la idei şi a sunat-o pe administratoare, întrebând dacă Patraşcu are dreptul să intre în rulotă. Firesc, i s-a răspuns că nu, aşa că i-a cerut lui Patraşcu să plece. Acesta s-a încuiat însă în rulotă. A mai stat acolo câteva minute, după care a ieşit, trecând liniştit pe lângă paznic.

Ulterior, după consultarea înregistrărilor video ale camerelor de supraveghere din rulotă, s-a observat că Patraşcu deschisese mai multe dulăpioare metalice, luând din interiorul unuia două plicuri cu încasările de peste zi, în sumă de 1.224 lei, conform raportului zilnic. În cursul urmăririi penale ca inculpat pentru furt calificat, Patraşcu a afirmat că găsise doar 600 de lei, iar după calculele sale, ar fi trebuit să primească drept salariu 900 de lei. Banii furaţi nu au mai putut fi recuperaţi.

În cursul procesului, magistraţii Judecătoriei au constatat că tânărul de 29 de ani nu se afla la prima faptă de acest gen. El mai fusese condamnat în Germania şi Italia pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului. Executase o pedeapsă cu detenţia pe o perioadă de 3 ani şi 3 luni aplicată de Curtea de Apel ieşeană pentru tâlhărie, în 2012. Acum doi ani, mai fusese condamnat încă o dată, la 2 ani şi 4 luni de închisoare, tot pentru tâlhărie, dar cu suspendare. Pentru noua faptă, magistraţii i-au stabilit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare. În octombrie anul trecut, mai fusese condamnat o dată, la un an de închisoare, care i-a fost adăugată. Suspendarea condamnării anterioare i-a fost revocată, pedeapsa rezultantă fiind astfel de 4 ani şi 10 luni de închisoare. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.