Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă (P)

PDI inaugurează prima școală de dermatologie din mediul virtual

GALERIE
daciana branisteanu
  • daciana branisteanu
- +

De nouă ani, Capitala Moldovei este gazda unui eveniment medical elitist, care și-a câștigat locul nu doar pe scena națională, ci și pe cea internațională a manifestărilor științifice. Este vorba despre Primăvara Dermatologică Ieşeană, o manifestare ştiinţifică naţională cu participare internaţională, care reuneşte specialişti de renume, medici primari și specialiști, farmaciști, medici rezidenţi şi studenţi, asistenți medicali generaliști și de farmacie care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu.

Iniţiativa aparţine prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, şi este organizată, an de an, de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida prodigioasă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Colegiului Medicilor şi a Colegiului Farmaciştilor din Iaşi.

Cea de-a IX-a ediție a PDI îi are ca și co-președinți pe prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi) și prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București). Preşedinţi de onoare sunt nume consacrate ale lumii medicale - prof. univ. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. univ. dr. Torello Lotti (Italia), dr. Niazi Kushrow (S.U.A.), prof. univ dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi) și prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, Președintele Societății Române de Dermatologie (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București) și Presedinte de onoare al PDI.

Ediția din acest an se va derula în perioada 13-18 iulie și are o particularitate care subliniază, o dată în plus, spiritul de pionierat al organizatorilor, cunoscuți pentru ideile lor avangardiste. Cursurile, conferințele și workshop-urile se vor derula pe o platformă online profesională, modernă și performantă, schimbarea cadrului fiind impusă de problemele generate de pandemia cu noul coronavirus.

Și-au anunțat prezența peste 100 de lectori naționali și internaționali, specialiști reputați în domeniile lor de expertiză și peste 2.500 de participanți, interesați să afle cele mai noi informații din domeniul medical. La conferință va susține prelegeri valoroase și Secretarul General al Societății Române de Dermatologie, dr. Alin Nicolescu.

 „Această decizie a fost luată în urma unor serioase dezbateri între Comitetul de Organizare al PDI, lectori naționali și internaționali ai PDI, membri de vază ai Societății Române de Dermatologie, parteneri din industria farmaceutică, participanți ai PDI și membri ai autorităților medicale și academice. Vă promitem, ca în fiecare an, că vom construi împreună un program ştiinţific elitist, de neegalat, demn de o manifestare complexă şi de referinţă, ce integrează afecţiunile dermatologice în patologia generală umană”, a spus prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu. Manifestarea a început în urmă cu nouă ani, răstimp în care a reunit sute de lectori naționali și internaționali, nume distinse ale medicinei și mii de participanți, cu toții fiind de părere că PDI este un spațiu elitist al discuțiilor științifice. „Este un dialog între specialităţi prin care ne dorim să completăm cât mai eficient acest puzzle reprezentat de pacient, în slujba căruia suntem. Apreciez capacitatea unică și calitatea specialiștilor români de a fi mereu în top”, a precizat prof. univ. dr. Torello Lotti (Italia).

Calibrul manifestării este la cel mai înalt standard și se remarcă nu doar prin conținutul științific și educațional, ci și prin încurajarea interacțiunii amicale a schimbului de idei științifice și stimularea noilor conexiuni între participanți. „De-a lungul anilor, PDI a stabilit constant cel mai înalt standard de educație. Multe conferințe au loc, dar puțini știu cum să asigure, la cel mai înalt standard, livrarea de cunoștințe participanților. Designul conferinței încurajează oamenii să interacționeze și să facă schimb de idei. Personal, apreciez PDI drept o întâlnire foarte stimulantă intelectual și de fiecare dată învăț de la experții care vin. Există o planificare rafinată în proiectarea PDI și organizatorii muncesc extrem de mult pentru ca toată lumea să se bucure și să adune informații”, a apreciat și dr. Niazi Kushrow (SUA), președinte de onoare și unul dintre primii lectori ai PDI.

În dialog cu participanții va intra și renumitul profesor Andrew Nicolaides (Marea Britanie), cunoscut ca și „părintele bolii venoase cronice” și care, de această dată, va prezenta o lucrare despre efectele infecției cu Covid 19 asupra patologiei venoase. Este un eveniment științific ce oferă o oportunitate amplă de discuție și de actualizare a investigațiilor și practicilor actuale. Specialiștii români au multe de oferit. Mă aștept la o conferință remarcabilă și foarte stimulantă”, a punctat prof. univ. dr. Andrew Nicolaides.

„Este minunat că, într-o lume în continuă mișcare și zbucium, PDI rămâne un reper în ceea ce privește înalta ținută științifică, bucuria întâlnirii între participanți. Sunt bucuroasă că la PDI mă aflu întotdeauna între prieteni. Aștept cu nerăbdare să mă delectez cu prezentări dintre cele mai interesante, să reîntâlnesc prieteni dragi și să punem împreună încă o piatră la temelia solidă a tradiției și calității", a spus prof. univ. dr. Simona Georgescu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, co-președinte al manifestării.

La ediția online, participanții vor primi date de logare. În momentul în care se vor conecta pe această platformă vor intra într-o lume virtuală, asemănătoare unui joc 3D. Din acel moment, vor trăi sentimentul că se află în fața unui palat de congrese și, imediat ce vor păși în holul clădirii, totul se va petrece ca și cum ar fi în lumea reală. Vor putea ajunge foarte ușor la secretariatul conferinței, dacă au nevoie de detalii, apoi la secțiunea participanților, la cea a lectorilor și la expoziția medicală a partenerilor din industria farmaceutică. Spațiul expozițional al partenerilor din industria farmaceutică este nu doar impresionant din punct de vedere vizual, ci și extrem de interactiv, reprezentanții medicali având posibilitatea de a răspunde la întrebări, de a oferi informații și invita participanții să acceadă într-o bibliotecă virtuală cu materiale despre noile terapii. Imediat ce s-au familizariat cu platforma, participanții vor putea să-și aleagă un loc în sala de conferințe virtuală, în care se vor derula live conferințele și simpozioanele. Vor putea adresa întrebări referitoare la prelegeri, vor primi răspunsuri fie în timp real, fie într-o căsuță poștală.

Avantajul enorm al mediului online este faptul că fiecare participant are propriul său canal de comunicare cu restul participanților, cu organizatorii și cu industria farmaceutică. „Toate conferințele și simpozioanele vor fi stocate în memoria evenimentului timp de o lună. Participanții vor avea posibilitatea revederii sau conectării la cursurile PDI oricând vor dori, timp de 30 de zile. Astfel, vor putea parcurge întreaga agendă a conferinței, acesta fiind un alt avantaj incontestabil al ediției online”, a explicat prof. univ. dr. Daciana Elena Brănișteanu.

În sălile de conferințe vor fi audiați speakeri internaţionali, alături de prestigioşi lideri de opinie români, preşedinţi de societăţi ştiinţifice medicale naţionale, lectori consacraţi, universitari reputaţi şi practicieni de succes. Aceştia vor continua seria prelegerilor de maximă audienţă începută la ediţiile anterioare ale PDI (cancere cutanate, dermatoze alergice, dermatopediatrie, chirurgie dermatologică, psoriazis şi dermatoze autoimune, boala venoasă cronică şi ulcerul de gambă, dermatocosmetologie şi tehnici de vârf antiaging etc), dar vor propune şi subiecte noi, extrem de apreciate şi de aşteptate de către participanţi. Desigur că, în actualul context de pandemie nu putea lipsi o sesiune specială legată de particularitățile patologiei medicale date de infecția cu SARS-Cov-2.

Ca în fiecare an, alături de medici vor fi companiile de referință din industria farmaceutică, care vor prezenta noutăţile în domeniu, continuând parteneriatul valoros cu profesioniştii în domeniul medicinei.

 „Sunt convinsă că această ediție online a PDI, prima conferință medicală virtuală națională din România de o asemenea amploare, va fi o reușită și că din nou se va plasa ca un model, un exemplu pentru celelalte evenimente științifice online care vor urma. Vom demonstra că se poate organiza un eveniment medical la cele mai înalte standarde, chiar și într-o astfel de situație dificilă și imprevizibilă cum a fost anul 2020 pentru lumea medicală. Cu toții vom fi mândri și recunoscători că am adus un plus de valoare școlii medicale de dermatologie și nu numai”, a conchis prof. univ. dr. Daciana Elena Brănișteanu.

Între 13 și 18 iulie lumea medicală și dermatologică se va relansa într-un nou cadru virtual. Vă invităm cu drag să ne urmăriți!

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri