Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Pe 1 decembrie vom vedea luminile de sărbători. Programul Zilei Naționale

GALERIE
brad primaria iasi (1)brad primaria iasi (2)
  • brad primaria iasi (1)
  • brad primaria iasi (2)
- +

Primăria a anunţat ultimele noutăţi în privinţa manifestărilor publice de Sărbători.

Primăria intră în spiritul Sărbătorilor de iarnă. Acestea vor debuta oficial pe 1 decembrie, la ora 17.00, odată cu aprinderea sistemului de iluminat festiv.

De câteva zile, pe raza oraşului au început să fie montate ornamentele specifice, iar, ieri, angajaţii Servicii Publice au amplasat pomi de Crăciun pe pietonalul Ştefan cel Mare şi în parcul Copou.

Tot pe 1 decembrie vor fi deschise Târgul de Crăciun de pe pietonal şi Orăşelul Copiilor.

În seara zilei va avea loc o recepţie la Primărie, ocazie cu care va fi introdus Premiul „Marii Uniri“, premiu care va fi acordat anual.

„Acest premiu poate viza o persoană sau o instituţie pentru un lucru deosebit care s-a întâmplat în acest an, şi care nu a fost premiat la Sărbătorile din octombrie. Vrem să avem un moment deosebit şi pentru 24 ianuarie, şi pentru 1 decembrie“, a spus Mihai Chirica.

El a adăugat că Primăria va acorda premiul persoanei/instituţiei în baza unei recomandări a Comisiei de cultură.

În acelaşi timp, Mihai Chirica a subliniat că, pe 1 decembrie, vor fi acordate noi titluri de cetăţean de onoare, fără a preciza persoanele care vor fi propuse în acest sens.

Evenimentele dedicate zilei de 1 decembrie vor debuta la ora 10, în Piaţa Unirii, cu un concert de muzică populară. O oră mai târziu vor începe manifestările oficiale cu un ceremonial religios, urmat de depuneri de coroane, discursuri ale oficialităţilor şi o paradă militară. După ora 12, va fi reluat concertul de muzică populară.

„Intenţionăm să facem din nou masa tradiţională dedicată zilei de 1 Decembrie, aşa cum s-a făcut şi în anii precedenţi, vor fi circa 5.000 de porţii (fasole cu cârnaţi, n.r.)“, a mai spus Chirica.

Pe 6 decembrie, primarul Iaşului a precizat că va fi deschis al doilea târg de Crăciun, în Piaţa Unirii, unde vor fi amenajate standuri pentru comercianţi de produse tradiţionale româneşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri