Pe 19 septembrie, dăm startul celei de-a XI-a ediţii a Târgului pentru Fermieri AGRALIM
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Eveniment

Pe 19 septembrie, dăm startul celei de-a XI-a ediţii a Târgului pentru Fermieri AGRALIM

GALERIE
agri-events.ro-slider-homepage-1200x500pxIMG_92747Z2A0241 (3)7Z2A0220 (3)IMG_9326
 • agri-events.ro-slider-homepage-1200x500px
 • IMG_9274
 • 7Z2A0241 (3)
 • 7Z2A0220 (3)
 • IMG_9326
- +

În fiecare an, Iaşul devine polul agriculturii din Regiunea de Nord - Est prin organizarea celui mai mare eveniment agrar - Târgul pentru Fermieri AGRALIM. Evenimentul se va desfăşura în perioada 19 - 22 septembrie, la Centrul Expoziţional Transagropolis, intrarea în Leţcani, DE583 şi promite un regal de manifestări dedicate fermierilor şi specialiştilor în agricultură.

Branduri de top prezente în acest an la AGRALIM

Ediţia din acest an a Târgului AGRALIM va reuni peste 150 de companii şi branduri din sectorul agricol, care vor prezenta publicului vizitator o ofertă complexă de tractoare, utilaje şi tehnică agrară, uscătoare, silozuri, maşini de transport cereale, tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, sere şi solarii, material săditor, seminţe, pesticide şi îngrăşăminte chimice, echipamente şi tehnologii pentru creşterea animalelor, nutreţuri combinate şi hrană pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultură ecologică, bicombustibili, servicii financiare şi leasing, soluţii informatice pentru agricultură.

Simultan cu expoziţia de echipamente şi tehnică agrară, va fi organizată Expoziţia de Animale de Rasă Excelenţa în Zootehnie, care va reuni cele mai frumoase exemplare de bovine, ovine şi caprine.

Marii fermieri sunt aşteptaţi joi, 19 septembrie la Forumul Agricol al Regiunii de Nord - Est

Târgul pentru Fermieri AGRALIM îşi va deschide porţile joi, 19 septembrie, începând cu ora 12.00. În prezenţa oficialităţilor centrale şi locale, la ora 13.30 va avea loc Deschiderea Oficială a Târgului AGRALIM, care va fi urmată de Forumul Agricol al Regiunii de Nord - Est, eveniment consacrat, aflat la a XI-a ediţie.

Forumul Agricol reprezintă pentru fermierii şi specialiştii din Regiunea de Nord – Est şi din Republica Moldova o importantă oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţi legislative şi noutăţi tehnologice, şi, în acelaşi timp, de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor.

Ca în fiecare an, la eveniment, vor participa reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, APIA, AFIR şi Direcţiilor Agricole, oficialităţi publice locale, mari fermieri şi specialişti în agricultură, furnizori de produse şi servicii agricole, reprezentanţi ai mass media de specialitate şi locală.

CASA FERMIERILOR este la AGRALIM, vineri şi sâmbătă!

În premieră în acest an, la AGRALIM, vineri 20 septembrie şi sâmbătă 21 septembrie, va fi organizată CASA FERMIERILOR, zonă special amenajată cu scopul de a facilita întâlnirea şi dialogul între fermieri, specialişti şi consultanţi agricoli, stimulând dezvoltarea practicilor agricole şi încurajând investițiile în domeniul agricol. Schimburile de experienţă, contactele de afaceri şi accesul la informaţia de calitate reprezintă câteva dintre beneficiile oferite de CASA FERMIERILOR.

Printre evenimentele organizate la CASA FERMIERILOR menţionăm:

VINERI, 20 SEPTEMBRIE

***10.30 – 11.30 - Conferinţa „Agricultura ecologică – viitorul care trebuie semănat astăzi”

***11.30 – 12.30: Conferinţa ”Actualităţi şi perspective în creşterea taurinelor”

***12.00 – 16.00: EVENIMENT BROKERAJ@AGRALIM 2019 „Întalnire Transnaţională Ucraina-România”

***13.30 – 14.30: Seminar „Inovarea și adaptarea la schimbările climatice – rețeta unei livezi performante”

 

SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE

***10.00 – 13.00: Conferinţa “Responsabilitatea socială prin proiecte tip LEADER”

***10.30 – 12.00: Conferinţa „APIA în dialog cu fermierii din Regiunea de Nord – Est”

***12:00-13:00: Conferinţa “Poziţia APPR privind viitoarea Politică Agricolă Comună. Rolul asociaţiilor de fermieri în definirea politicilor agricole europene”

***13.00 – 14.00: Seminar „Agribusinessjob jr – Absolvenţii de astăzi, specialiştii de mâine”

***13.00 – 14.00: Conferinţa “Viticultura în contextul schimbărilor climatice”

***14.00 – 15.00: Conferinţa „CUM SĂ DEVII FERMIER ÎN ECOLOGIC”

 Lista completă a evenimentelor organizate în CASA FERMIERILOR este disponibilă pe www.agri-events.ro.

 

Festivalul Micilor Producători - sărbătorim producătorii locali din Regiunea de Nord - Est

Simultan cu Târgul pentru Fermieri AGRALIM, în perioada 19 - 22  septembrie se va desfăşura Festivalul Micilor Producători, un eveniment de susţinere şi promovare a producătorilor locali şi a patrimoniului cultural rural din Regiunea de Nord - Est.

Festivalul are conceptul unui eveniment popular agrar care sărbătorește producătorul agricol și roadele pamântului, si va oferi publicului 4 zile de tradiție, de spectacol și de explorare culturală si gastronomică. Peste 30 producători agricoli din cele 6 judeţe din Regiunea de Nord - Est şi-au anunţat prezenţa la eveniment cu preparate tradiţionale din carne şi specialităţile afumate, brânzeturi, varietăţi de dulceţuri, gemuri şi compoturi, borcane de zacuscă, tocană şi ghiveci, miere de albine şi derivate, prăjituri de casă, legume şi fructe de sezon.

Programul de vizitare este joi, 19 septembrie: 12,00 - 17,00, vineri 20 septembrie şi sâmbătă 21 septembrie: 09,00 - 17,00 şi duminică 22 septembrie: 9,00 - 14,00. Accesul în eveniment se realizează pe baza invitaţiei online (www.agri-events.ro), invitaţiei printate primite de la parteneri sau pe baza biletului de interare achiziționat de la casa de bilete, în valoare de 8 lei /persoană sau 15 lei / family (2 adulți și minim un copil).

Informații suplimentare despre evenimentele AGRALIM 2019 se pot obține la telefon 0755 227 587 sau pe email agri.events@abplus.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.