anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Pe Bahlui se fac lucrări de stabilizare cu gabioane

In prezent, se execută lucrări de reprofilare a albiei minore în zone depoului RATP, susţin oficialii de la Administraţiei Bazinală Apă Prut Bârlad..

GALERIE
foto DAN LUCA, lucrari bahlui 783
 • foto DAN LUCA, lucrari bahlui 783
- +

Imediat ce temperaturile au crescut în termometre, lucrările la modernizarea Bahluiului au reînceput. În prezent, în sectorul amonte se execută lucrări de reprofilare a albiei minore în zone depoului RATP şi lucrări de stabilizare taluz albie cu gabioane, între Podul de Piatră şi Podul Alexandru, pe ambele maluri”, a declarat Dan Buruiană, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinală Apă Prut Bârlad.

 

Acesta a continuat, precizând că în prezent se lucrează şi în sectorul median. Între Podul Tudor Vladimirescu şi Podul Avram Iancu, pe ambele maluri se execută lucrări de reprofilare taluz mal. Lucrările de betonare a albiei în sectorul median vor demara atunci când condiţiile meteo vor permite executarea acestei proceduri”, a mai spus Dan Buruiană. Cu toate acestea, locuitorii din zona Metalurgie se plâng că aici Bahluiul arată de parcă nu s-ar fi lucrat deloc. În zona Metalurgie nu s-a lucrat încă. Doar s-au pus gabioanele şi s-au îndreptat malurile. Lucrarea nu s-a predat încă. După ce se va lucra la porţiunile în care există riscul alunecării de teren şi se va face înierbarea, atunci se vor continua lucrările”, a mai spus purtătorul de cuvânt de cuvânt al Administraţiei Bazinale Apă Prut Bârlad, deşi locuitorii din zonă susţin că aici s-a lucrat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.