Pe cine acuză Chirica de nepăsare! Proiectele de renovare a Şcolii Normale zac de ani de zile în sertarele Primăriei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pe cine acuză Chirica de nepăsare! Proiectele de renovare a Şcolii Normale zac de ani de zile în sertarele Primăriei

GALERIE
corp cladire
  • corp cladire
- +

Corpul de clădire râvnit de Universitatea „Al.I. Cuza“ are proiect tehnic de renovare gata din anul 2014. Ar fi costat 280.000 de euro. Pentru clădirea mare a colegiului, proiectul e gata din 2018, dar nu s-au găsit bani. Asociaţia de Părinţi a colegiului vrea să strângă din donaţii cei 280.000 de euro.

Pe fondul scandalului dintre Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi legat de un corp de clădire din patrimoniul colegiului, ne-au survenit noi informaţii din partea Asociaţiei de părinţi a colegiului legate de lucrările de reabilitare şi renovare a corpului de clădire. Practic, potrivit acestora, încă din 2006 au fost începute demersuri pentru renovarea acelui corp, proiect tehnic care era gata pentru a primi finanţare încă din 2014. Actele (care includeau cantina şi corpul de clădire în cauză) au rămas însă doar la dosar, chiar dacă pentru realizarea acestora s-au cheltuit peste 56.000 de lei. Documentaţia realizată atunci estimează costurile de renovare a clădirii pe care vrea să o dea Primăria către UAIC la aproximativ 280.000 de euro.

Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ Iaşi a trimis o scrisoare către „Ziarul de Iaşi“ în care îşi arată susţinerea publică faţă de conducerea colegiului şi pentru întreg corpul profesoral care se opun intenţiei Primăriei Iaşi de a da un corp de clădire către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Totodată, în cadrul scrisorii înaintate de asociaţia de părinţi, semnată de preşedintele acesteia, Ciprian Zaharia, se prezintă şi faptul că demersurile necesare pentru renovarea clădirii care reprezintă acum obiectul scandalului au fost realizate încă din 2006, iar un proiect tehnic care aştepta doar finanţare era gata din 2014. Proiectul de atunci, care viza renovarea cantinei şi a corpului de clădire aflat acum în discuţie, a costat peste 56.000 de lei. Până în prezent nu au fost găsiţi banii necesari pentru renovarea corpului de clădire râvnit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, costurile estimate fiind de aproximativ 280.000 de euro.

În cadrul scrisorii trimise de către Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic se menţionează că în perioada următoare se intenţionează începerea unei strângeri de fonduri în rândul părinţilor, absolvenţilor colegiului sau a altor persoane care doresc să vină în ajutor pentru a strânge cei aproximativ 280.000 de euro necesari.

Cititi si: Tudorel Toader stârneşte o nouă furtună. Vrea sa ia o clădire de la Şcoala Normală

„Se va lansa o campanie de strângere de fonduri adresată atât Membrilor Asociaţiei Părinţilor, absolvenţilor, cât şi oricărui alt doritor cu scopul de a susţine prin forţe proprii lucrările de reabilitare. De ani de zile, şcoala a făcut demersuri pe lângă Primăria Iaşi pentru renovarea şi reabilitarea tuturor clădirilor, astfel încât proiectul tehnic este deja pregătit încă din 2014, valoarea aproximativă fiind de 280.000 euro“, punctează reprezentantul părinţilor de la Colegiul Pedagogic Iaşi.

Totodată, în acest moment există un alt proiect tehnic realizat de către Primăria Iaşi pentru reabilitarea altor clădiri din cadrul Colegiului Pedagogic, proiect care aşteaptă doar finanţarea, pentru corpul C1 liceu şi C2 cantină, pentru care, doar la capitolul proiectare, s-au cheltuit de către Primărie 964.281 de lei cu tot cu TVA. Şi acest proiect, finalizat în 2018, se află în acest moment la sertar, Primăria Municipiului Iaşi negăsind până în prezent banii necesari.

Acestea pot fi însă considerate „proiecte mature“, în teorie, Primăria Municipiului putând încerca să obţină fondurile pentru renovare pe mai multe linii de finanţare.

Citit si: 4000 de oameni contra lui Chirica&Tudorel. Colegiul Pedagogic demontează acuzele Primăriei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.