Pe drumurile din judeţ, zeci de oameni disperaţi la ocazii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pe drumurile din judeţ, zeci de oameni disperaţi la ocazii

Din păcate, prea puţini şoferi sunt acum dispuşi să oprească pentru a lua necunoscuţi cu ei.

GALERIE
autostopisti transport local2autostopisti transport local4
  • autostopisti transport local2
  • autostopisti transport local4
- +

Ieri, la primele ore ale dimineţii, în jur de 7.30, jurnaliştii ZdI au mers mai întâi spre Moşna. Pe drum, la Osoi, într-o staţie de autobuz se aflau 15 persoane. Nici jumătate din ei nu purtau măşti: spuneau că au auzit ei că pandemia cu coronavirus este doar pentru sperioşi. 

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt navetişti, care în aceste zile au putut circula până la Iaşi pe baza abonamentelor la firmele de transport. Însă, de luni, aceştia nu vor mai avea cu ce să circule, decât cu maşinile de ocazie, care se vor împuţina şi acestea datorită controalelor poliţiei rutiere. De asemenea, un grup compact cu navetişti se afla şi la Tomeşti, în apropierea primăriei. Schimbând traseul, jurnaliştii au ales că meargă spre Vlădeni, însă până la Popricani nu am oservat niciun călător la ocazie. În schimb, la întoarcere, la intersecţia Petrom Sărărie erau şase oameni la „Ia-mă nene!“.

O situaţie mai grăitoare exista la Gară: în apropierea autogării Codreanu se aflau la ocazie aproxiamtiv zece oameni, care probabil încercau să ajungă spre Paşcani sau Roman. De altfel, la autogara de vest din Păcurari bătea vântul la propriu: patru oameni, din care doi cu măşti de protecţie. I-am întrebat ce aşteaptă acolo, în condiţiile în care sunt afişate prin gară anunţuri în care se scrie că activitatea s-a suspendat de pe 23 martie 2020. „Sunt cursele pentru care am plătit abonamente. Aceştia mai vin. Am mai văzut un microbus care merge la Tabăra. Cică vine dimineaţă şI pleacă seara. Mai stăm, ce să facem“, ne-au spus aceştia. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.