anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Pe mâinile cui am dat judeţul? Nici foştii şefi, nici actualii habar nu au de reţeaua de drumuri

GALERIE
asfaltari Barnova
 • asfaltari Barnova
- +

Un caz banal de asfaltare prost făcută a iscat un schimb de replici de la distanţă între fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. Amândoi au mutat din pix un drum de la Voineşti la Bârnova. Au ştiut vreodată aceştia în detaliu reţeaua de drumuri din judeţ ?

 

Pusă pe ploaie şi sărită imediat pe roţile unei maşini, o plombă de asfalt dintr-un pachet de intervenţii referitoare la reparaţia unui drum judeţean a scos la iveală cât de bine cunosc reţeaua de drumuri atât fostul preşedinte, cât şi actualii şefi ai Consiliului Judeţean. Reparaţiile figurează în lista pe care Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor o trimite la fiecare şedinţă ordinară (lunară) a CJ şi pe care consilierii judeţeni o aprobă de fiecare dată.

Primul a început fostul şef al CJ, Maricel Popa. „Drumul judeţean 248A care face legătura între municipiul Iaşi şi comuna Bârnova (sic!) a fost prins în programul anual de reabilitare. Nu înţeleg cum timp de două săptămâni, de când ne confruntăm cu lipsa completă a precipitaţiilor, nu a fost nicio lucrare de reparare a drumurilor judeţene şi tocmai ieri (joi, n.r.) când au apărut primele averse de ploaie, muncitorii au ieşit să toarne asfalt”, a reproşat el risipa din cei 183 de mii de lei alocaţi pentru repararea problemelor de pe acest drum între satele Todirel şi Pietrărie.

DJ248D nu trece prin Barnova

Cei de la CJ s-au grăbit să anunţe imediat că Direcţia drumurilor judeţene a emis încă de joi seară „un raport de neconformitate privind lucrările de reparaţii efectuate pe DJ 248A, ce leagă municipiul Iaşi de comuna Bârnova” (sic!). Enviro Construct, una dintre firmele care au câştigat pachete de întreţinere a loturilor de drum, a fost indicată drept cea care fost luată prin surprindere de schimbarea vremii.

După două ore, preşedintele Costel Alexe a aplicat şi el metoda copy-paste ca să prezinte la rândul lui „Realitatea de pe DJ 248A, Bârnova” (sic!). Doar că prin Bârnova nu trece un asemenea drum. DJ 248A începe din Iaşi, de la Belvedere (Nicolina) şi, după ce trece prin Miroslava, Voineşti, Ţibana şi Ţibăneşti, continuă în judeţul Vaslui.

Din şoseaua Bucium (zona fostului Han Trei Sarmale) pleacă spre Bârnova DJ 247A. Dar nici despre acesta nu este vorba, ci de DJ 248D, care „vine” de la Ciurea, trece prin Bârnova, traversează DN 24 (şoseaua Iaşi-Vaslui), traversează şi DN 28 (Albiţa-Iaşi) la Tomeşti şi se opreşte la Holboca. DJ 248D este inclus pentru modernizare în cel mai nou Master Plan al drumurilor judeţene, adoptat anul trecut de CJ. Momentan însă este peticit ici şi colo, acum în Bârnova, chiar în ajunul unui festival de muzică programat pe un teren privat din apropiere. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.