anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Pe viaţă şi pe moarte: au luat instanţele la rând, una după alta, ca să se judece pentru o drujbă veche

GALERIE
drujba motiv de proces
 • drujba motiv de proces
- +

Un ieşean cere despăgubiri de 5.000 de lei pentru doi ani în care nu şi-a putut folosi drujba. Cazul a intrat pe rolul Tribunalului, după ce magistraţii Judecătoriei Paşcani i-au respins cererea. 

În octombrie 2017, V.B. a început să efectueze lucrări de construcţie, finisaje şi amenajări interioare la locuinţa lui C.P. După o lună, a plecat în concediu, lăsând la locuinţa lui C.P. o drujbă şi un burghiu, urmând să le folosească ulterior. La întoarcerea din concediu, V.B. s-a lovit de refuzul lui C.P. de a-i înapoia lucrurile. După doi ani, a făcut plângere împotriva lui C.P. pentru abuz de încredere, procurorii schimbând ulterior încadrarea juridică în infracţiunea de furt. Cum însă în decembrie 2019 drujba a fost înapoiată, procurorii au renunţat la urmărirea penală.

Despăgubirile de 5.000 de lei au fost cerute de V.B. drept compensaţie pentru faptul că nu şi-a putut folosi drujba, aflându-se în imposibilitate de a executa lucrările necesare în propriul apartament şi la casa părinţilor decedaţi. „În mod cert, reclamantul a fost lipsit de folosinţa drujbei pe parcursul unui interval de timp de aproximativ doi ani, însă acesta nu a administrat vreo probă din care să rezulte că lipsa acesteia l-a împiedicat să execute lucrările necesare în propriul apartament şi la casa părintească, după cum susţine în cerere, şi mai ales nu a administrat vreo probă din care să rezulte care anume este cuantumul prejudiciul efectiv suferit. În lipsa dovedirii prejudiciului concret suferit şi în lipsa dovedirii cuantumului efectiv al prejudiciului, solicitarea reclamantului de obligare a pârâtului la plata sumei de 5.000 lei apare ca fiind nejustificată”, au apreciat judecătorii păşcăneni, care i-au respins cererea. Apelul înaintat de V.B. a intrat de ieri pe rolul Tribunalului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.