anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Pedagogia Montessori a făcut cunoştinţă cu o şcoală specială de Iaşi

GALERIE
scoala, paunescu, Pedagogia Montessori
 • scoala, paunescu, Pedagogia Montessori
- +

Elevii cu nevoi speciale de la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” din Iaşi au făcut cunoştinţă cu pedagogia Montessori prin intermediul proiectelor Erasmus+. În luna noiembrie a acestui an, doi elevi cu cerinţe educative speciale – Bucătariu Georgiana şi Luca Denis – împreună cu profesoarele Andreea Cojocaru, Andreea Iurea şi Adina Patraş au participat la cea de a treia mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ „Together, Stronger!” în Turcia. La această mobilitate au luat parte atât cadre didactice, cât şi elevi din ţările partenere – Turcia, Portugalia, Lituania şi Macedonia de Nord.

Mobilitatea s-a desfăşurat la Şcoala Abdulkadir Perşembe Vakfi Imam Hatip Ortaokulu din Mersin, regiunea Adana. Activităţile desfăşurate pe parcursul celor cinci zile au avut la bază principiile şi metodele utilizate în Pedagogia Montessori.

Scopul a fost aprofundarea educaţiei formale, lingvistice, de comunicare şi interculturale. Întreaga experienţă internaţională a constat în activităţi educative, jocuri antrenante desfăşurate în aer liber, activităţi de explorare senzorială.

Prima zi a mobilităţii a fost destinată cunoaşterii şi prezentării fiecărui membru din proiect, a zonei din care provine şi a şcolii pe care o reprezintă.

Elevii au pictat scoici culese de pe malul Mării Mediterane, conuri de brad, utilizând culori specifice ţării de apartenenţă, după care au plantat flori şi puieţi de măslin, simboluri ale păcii şi prieteniei. Ziua s-a încheiat cu o întrevedere cu reprezentantul ministerului educaţiei, responsabil de regiunea Adana.

În următoarele zile elevii au creat zmeie, pe care apoi le-au lansat pe malul mării, au făcut activităţi sportive şi s-au avântat în jocurile specifice ţărilor participante.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.