Pedepse mai uşoare pentru hoţiile de la licitaţiile publice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Pedepse mai uşoare pentru hoţiile de la licitaţiile publice

GALERIE
imobiliari-notar
  • imobiliari-notar
- +

Amenzile pentru nerespectarea regulilor de achiziţii publice la cererea de ofertă ar urma să fie înjumătăţite, printr-o modificare legislativă care urmează să fie adoptată în Parlament, iar autoritatea de reglementare nu va mai aplica amenzi pentru proiecte UE, ci doar va indica eventuale nereguli.

Viitoarele modificări au fost anunţate, ieri, de către vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Mircea Fechet, la o conferinţă privind achizţiile publice, cu explicaţia că amenzile acordate de ANRMAP pentru nerespectarea procedurilor de achiziţii sunt adesea disproporţionate în raport cu valoarea contractului atribuit. Fechet a arătat că ANRMAP susţine reducerea la jumătate a acestor sancţiuni în cazul procedurii cu cerere de ofertă. “Din punctul meu de vedere, sistemul amenzilor ar trebui să fie asemănător cu sistemul corecţiilor financiare (din domeniul fondurilor europene - n.r.), amenda pe care ANRMAP o aplică autorităţii contractante să fie proporţională cu gravitatea faptei şi cu valoarea contractului de achiziţii publice atribuit. Legea de aprobare a Ordonanţei 77, care modifică Ordonanţa 34, la acest articol 294, are două modificări pe care ANRMAP le susţine: prima modificare este aceea de a reduce pentru cererea de ofertă, adică ceea ce se întâmplă sub pragul de 5 milioane euro pentru lucrări şi 125.000 euro pentru bunuri şi servicii, de a reduce la 50% valoarea amenzilor. Considerăm că la contract cu valoare mai mică, şi amenda ar trebui să fie mai mică”, a spus vicepreşedintele ANRMAP. Potrivit acestuia, a doua modificare prevede ca pentru contractele finanţate din instrumente structurale, unde pot fi aplicate corecţii financiare de căte autorităţile de management, ANRMAP să nu mai aplice amenzi, ci doar să indice acestor autorităţi de management eventualele nereguli, iar acestea să decidă aplicarea unor corecţii financiare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.