anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

După 25 de zile,

Pelerini plecaţi din Iaşi fără alimente au ajuns la Bucureşti după 1.005 kilometri parcurşi

GALERIE
Cezar_Ilisei_pelerin_fara_alimente1
 • Cezar_Ilisei_pelerin_fara_alimente1
- +

Ieri în jurul orei 13.00 pelerinii plecaţi din Iaşi în data de 7 mai cu intenţia de a ajunge la Bucureşti fără să consume alimente ci doar apă au reuşit să se închine la paraclisul din faţa Catedralei Mânturirii Neamului.

Cinci persoane conduse de Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic, au reuşit să străbată distanţa de 1.005 km, prin judeţele Iaşi – Suceava – Bistriţa Năsăud – Cluj – Alba – Sibiu – Vâlcea – Argeş – Braşov – Prahova – Bucureşti în 25 de zile fără să consume nici un fel de alimente ci doar apă plată, minerală şi din când în când electroliţi (Mg, K, Ca), reuşind astfel să devanseze un record mondial stabilit în Suedia în 1963 şi anume 540 km parcurşi în 14 zile fără hrană.

La Paraclisul de lângă Catedrala Mântuirii au fost aşteptaţi de mai mulţi preoţi care le-au dat Sfânta Împărtăşanie şi i-au binecuvântat. „Îmi doresc din tot sufletul ca visul lui Cezar Elisei să prindă viaţă cât mai curând. Am binecuvântat şi am fost alături de demersul lui Cezar Elisei încă de la început pentru că am crezut şi cred în puterea tinereţii, cu atât mai mult cu cât tinereţea este înflăcărată de o idee, de un crez precis şi nobil şi anume acela de a ridica o clinică de post doar cu apă”, a spus pr. Iustin Petre, stareţul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Constanţa.

„Ce putem oare învăţa de la aceşti tineri, seniori? Să ne alăturăm lor în rugăciune şi post. În vremuri de restrişte au postit toţi, de la împărat până la copii şi animale. Noi, suntem din ce în ce mai superficiali în această epocă, dar prin post devii din ce în ce mai serios, ştii ce vrei, simţi nevoia să te rogi şi să fii bun. Postul face minuni cu omul, se întâmplă o trasformare a minţii, trasformarea interioară spirituală totală”, a spus şi pr. Arsenie Drăgan, stareţ de mănăstire în Alba.

Cei şase pelerini au avut de înfruntat toate aceste zile condiţii meteo destul de dificile şi dureri mari de picioare. Cu toate acestea, semn că pelerinajul a fost unul de bun augur, nu au apărut probleme deosebite pe parcursul celor 25 de zile petrecute prin toată ţara. Aceştia au slăbit între 14 şi 20 de kg, însă nu s-au confruntat cu stări de lipotimie. Au consumat zilnic între 2,5 şi 4,5 litri de apă.

„Sunt foarte muţumit că am reuşit să împlinim cele propuse chiar dacă ne-a trebuit încă două zile pentru a ajunge la finalul pelerinajului. Am numărat circa 1,3 milioane de paşi şi puţin peste 1.000 km păşiţi prin ţară, o jertfă de timp, oboseală, dar şi financiară predată Mântuitorului Iisus Hristos la Bucureşti. Mă întorc extrem de mulţumit în Iaşi după ce am arătat fără dubiu că omul are capacităţi foarte mari, nebănuite, chiar dacă nu mănâncă şi are o putere extraordinară atunci când ţine post”, a spus Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic.

Scopul acestui pelerinaj a fost de a promova postul terapeutic cu apă, de a atrage atenţia asupra necesităţii construirii unei clinici de postire şi în ţara noastră, de a cere de la Dumnezeu pace şi bună învoire în ţara noastră. Mai multe detalii despre acest demers, dar şi modalităţi de susţinere a acestor cauze puteţi găsi pe site-ul asociaţiei, www.asociatiapostului.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.