După 25 de zile,

Pelerini plecaţi din Iaşi fără alimente au ajuns la Bucureşti după 1.005 kilometri parcurşi

miercuri, 01 iunie 2022, 08:06
3 MIN
 Pelerini plecaţi din Iaşi fără alimente au ajuns la Bucureşti după 1.005 kilometri parcurşi

Ieri în jurul orei 13.00 pelerinii plecaţi din Iaşi în data de 7 mai cu intenţia de a ajunge la Bucureşti fără să consume alimente ci doar apă au reuşit să se închine la paraclisul din faţa Catedralei Mânturirii Neamului.

Cinci persoane conduse de Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic, au reuşit să străbată distanţa de 1.005 km, prin judeţele Iaşi – Suceava – Bistriţa Năsăud – Cluj – Alba – Sibiu – Vâlcea – Argeş – Braşov – Prahova – Bucureşti în 25 de zile fără să consume nici un fel de alimente ci doar apă plată, minerală şi din când în când electroliţi (Mg, K, Ca), reuşind astfel să devanseze un record mondial stabilit în Suedia în 1963 şi anume 540 km parcurşi în 14 zile fără hrană.

La Paraclisul de lângă Catedrala Mântuirii au fost aşteptaţi de mai mulţi preoţi care le-au dat Sfânta Împărtăşanie şi i-au binecuvântat. „Îmi doresc din tot sufletul ca visul lui Cezar Elisei să prindă viaţă cât mai curând. Am binecuvântat şi am fost alături de demersul lui Cezar Elisei încă de la început pentru că am crezut şi cred în puterea tinereţii, cu atât mai mult cu cât tinereţea este înflăcărată de o idee, de un crez precis şi nobil şi anume acela de a ridica o clinică de post doar cu apă”, a spus pr. Iustin Petre, stareţul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Constanţa.

„Ce putem oare învăţa de la aceşti tineri, seniori? Să ne alăturăm lor în rugăciune şi post. În vremuri de restrişte au postit toţi, de la împărat până la copii şi animale. Noi, suntem din ce în ce mai superficiali în această epocă, dar prin post devii din ce în ce mai serios, ştii ce vrei, simţi nevoia să te rogi şi să fii bun. Postul face minuni cu omul, se întâmplă o trasformare a minţii, trasformarea interioară spirituală totală”, a spus şi pr. Arsenie Drăgan, stareţ de mănăstire în Alba.

Cei şase pelerini au avut de înfruntat toate aceste zile condiţii meteo destul de dificile şi dureri mari de picioare. Cu toate acestea, semn că pelerinajul a fost unul de bun augur, nu au apărut probleme deosebite pe parcursul celor 25 de zile petrecute prin toată ţara. Aceştia au slăbit între 14 şi 20 de kg, însă nu s-au confruntat cu stări de lipotimie. Au consumat zilnic între 2,5 şi 4,5 litri de apă.

„Sunt foarte muţumit că am reuşit să împlinim cele propuse chiar dacă ne-a trebuit încă două zile pentru a ajunge la finalul pelerinajului. Am numărat circa 1,3 milioane de paşi şi puţin peste 1.000 km păşiţi prin ţară, o jertfă de timp, oboseală, dar şi financiară predată Mântuitorului Iisus Hristos la Bucureşti. Mă întorc extrem de mulţumit în Iaşi după ce am arătat fără dubiu că omul are capacităţi foarte mari, nebănuite, chiar dacă nu mănâncă şi are o putere extraordinară atunci când ţine post”, a spus Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic.

Scopul acestui pelerinaj a fost de a promova postul terapeutic cu apă, de a atrage atenţia asupra necesităţii construirii unei clinici de postire şi în ţara noastră, de a cere de la Dumnezeu pace şi bună învoire în ţara noastră. Mai multe detalii despre acest demers, dar şi modalităţi de susţinere a acestor cauze puteţi găsi pe site-ul asociaţiei, www.asociatiapostului.ro

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii