anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Advertorial

Peleți și brichete din rumeguș, combustibili eficienti pentru locuința ta

GALERIE
Brichete-si-peleti-Tomibena
 • Brichete-si-peleti-Tomibena
- +

Percepute în primă fază ca deșeuri, materialele folosite în realizarea peleților și brichetelor pot fi folosite ca bază pentru metode alternative de încălzire a locuințelor. În urma procesului de peletizare și brichetate, atât deșeurile vegetale cât și resturile de altă natură sunt transformate în combustibili ecologici cu durate mari de ardere, ce pot emana căldură în propria noastră casă. În cazul în care până acum nu ai auzit de peleți sau brichete din rumeguș, te invităm să descoperi mai multe în rândurile următoare.

Arderea peleților în centralele pentru case

Lipsa gazelor este un real dezavantaj pentru persoanele care își doresc o centrală termică în locuință. Din fericire însă, există alternative spre care ne putem îndrepta, precum sunt centralele termice pe peleți. Acestea folosesc drept combustibil granulele puse cap la cap și care formează astfel peleții, având dimensiuni diverse (lățimi situate între 6 și 8 mm și lungimi de 2 până la 5 cm).
În procesul de obținere al peleților, sunt înglobate deșeuri vegetale și naturale care sunt ulterior presate pentru a se obține forma regulată și mică. Îi poți folosi pe post de combustibil pentru centralele termice automatizate, fără a depune un efort prea mare. Costul solicitat de o investiție în fabricarea peleților se situeaza intre 50.000 și 100.000 euro, investiție ce se poate amortiza cu ușurință în doi ani. Prețul mediu de vânzare al peleților este de aproximativ 200 euro per tonă, ceea ce îți va aduce venituri mai mari pe măsură ce numărul de clienți și cel al distribuitorilor personali este mai mare.

Obținerea și folosirea de brichetele din rumeguș

Sobele clasice din interiorul caselor sunt locurile perfecte pentru arderea de brichete rumeguș. Chiar și în lipsa experienței de utilizare a acestora, vei putea obține brichete de rumeguș și încălzi întreaga casă folosindu-le. Tot ce trebuie să faci este să adaugi materia primă în utilajul specializat, iar apoi să apeși un buton. În următoarea dimineață, vei obține saci plini pe care să îi folosești în gospodăria proprie sau să îi comercializezi. Pentru o afacere cu brichete din rumeguș, ai nevoie de echipamente specializate cu prețuri situate între 18.000 și 65.000 de euro. La acest cost se adaugă prețul accesoriilor, al montajului și al transportului.
Marele avantaj al brichetelor este acela că acestea se pot realiza din materiale diferite, la care se adaugă inclusiv textile, hârtie, cartoane și deșeuri.

Investiții concomitente în peleți și brichete din rumeguș

Pentru o sursă sigură de venit și succes, poți opta pentru investirea, în același timp, într-o afacere cu peleți și într-una bazată pe realizarea brichetelor din rumeguș. Astfel, îți poți diversifica ușor portofoliul de clienți, având o expunere mult mai mare din punct de vedere comercial.
Ambele variante sunt ecologice, acesta fiind un alt motiv pentru care un asemenea tip de investiție este benefic pe termen lung. Mai mult, ideea de business nu se află în conflict cu normele statale, europene sau internaționale, ceea ce îți va asigura prezența pe piață o lungă perioadă de timp. Prin fabricarea atât a peleților, cât și a brichetelor de rumeguș, o bună cantitate de resturi vegetale se poate valorifica, iar mediul înconjurător este ocrotit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.