anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Penal, leneș, incompetent. Șpăgarul Costel Alexe trebuie măturat din fruntea Consiliului Județean Iași! (P)

GALERIE
alexe masca
 • alexe masca
- +

Minciuni gogonate, promisiuni poleite, lozinci sforăitoare. Din toamna anului 2020 de când garnitura PNL a preluat conducerea Consiliului Județean Iași, asistăm la un asalt mediatic fără precedent. Ieșenii sunt bombardați zilnic cu pseudo-realizările lor.

"La o privire atentă, observăm că liberalii produc tone de maculatură și zero fapte concrete:

- Un nou Institut Regional de Medicină Cardiovasculară a fost umflat în costuri, peste 400 milioane de euro, încât există riscul să nu primească finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Am avertizat în nenumărate rânduri că este o proiecție megalomanică. O unitatea spitalicească mai suplă și mai puțin costisitoare, dar la fel de eficientă are mai multe șanse de a fi realizată.

- Un proiect pe care l-am promovat când eram în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași a fost făcut praf de actuala administrație.

Drumul Iași – Ungheni și continuarea sa peste Prut în raionul Sîngerei fusese aprobat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, deci urma să fie făcut cu fonduri europene nerambursabile. Acum, liberalii de la Iași au anunțat că nu se mai face, aruncând vina pe omologii basarabeni. Neputință și nepăsare din partea peneliștilor din Iași.

- Drumul alternativ Iași – Suceava, cu o finanțare record de peste 100 de milioane de euro, la care am lucrat împreună cu specialiștii din Consiliul Județean Iași este în situație de risc. Din cele trei tronsoane de pe raza județului Iași, pe două se înregistrează mari întârzieri, calitatea lucrării lasă de dorit, iar pe al treilea segment amenajările sunt încă la început. Somn ușor, politrucilor!

- Construirea șoselei ocolitoare a orașului Podu Iloaiei. Alexe și-a dat doctoratul în demagogie. În doi ani de mandat, nu s-a atribuit nici măcar licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Între timp, coloanele de mașini la intrarea în oraș se măsoară în kilometri, aproape în fiecare zi. Iar activistul de la CJ Iași s-a lăudat cu proiectul, dar l-a pasat mai departe, la ministerul de resort.

- Trenul metropolitan, care să lege comunele limitrofe de municipiul Iași, a fost anunțat cu surle și tobe. Proiectul s-a stins la fel cum se topește ceara unei lumânări. În liniște și definitiv. Un eșec marcă înregistrată Costel Alexe.

Alte proiecte, cele pe care șpăgarul Alexe a reușit să le urnească sau să le continue, sunt, de fapt, cele pe care i le-am lăsat eu la cheie:

- Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași va avea cea mai mare și mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din țară. Împreună cu experții din CJ Iași am pus la punct acest obiectiv, acum Alexe doar a luat caimacul. Și-a arogat meritele, l-a „smântânit”, deși n-are niciun aport concret.

- Extinderea sistemului de apă-canal, proiect ApaVital cu sprijin CJ, de peste jumătate de miliard de euro, este conceput mandatul trecut, de experții celor două instituții. Costel Alexe îl parazitează acum fără pic de rușine. Atât știe, atât face.

- Realizarea Casei Muzeelor, refacerea Bojdeucii lui Creangă, reabilitarea caselor Pogor și Gane sunt tot investiții cu fonduri UE gândite și puse în practică de fosta administrație PSD, obiective culturale de care Alexe a profitat pentru propria imagine.

Exemplele pot continua, sunt cu duiumul. Din fericire, această rușine imensă care s-a abătut asupra Iașului nu va mai dura mult. Fie procurorii DNA și judecătorii îl vor mătura pe șpăgarul Costel Alexe din fruntea Consiliului Județean, fie ieșenii îl vor trimite acasă, prin vot. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru întreaga comunitate!” a declarat senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.