anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Peneliștii, de la ministrul Educației la șefa ISJ Iași, au adus haosul în școli. Proiectul „România Educată” se transformă în „România Eșuată” (P)

GALERIE
alex muraru - lucian antoci 1sorin cimpeanu-luciana antoci
 • alex muraru - lucian antoci 1
 • sorin cimpeanu-luciana antoci
- +

Senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași, critică dur ultimele decizii ale ministrului Educației Sorin Cîmpeanu considerând că eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate decât cea de domiciliu vor adânci în mod clar inechitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar.

"Lipsa de transparență de care a dat dovadă ministrul Educației spune foarte multe despre capacitatea peneliștilor de a gestiona lucrurile. Nu poți să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la școală. Suntem de râsul lumii. Într-o perioadă în care se fac și s-au făcut eforturi consistente pentru a moderniza școlile și a crea cadrul necesar optim ca elevii, mai ales cei din mediul rural, să fie încurajați să meargă la cursuri, iată cu ce decizii aberante ne confruntăm din cauza lipsei de competență a unor personaje care pare că mai degrabă vor să distrugă sistemul educațional decât să îl îmbunătățească" a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Liderul social-democrat a mai precizat că și la Iași, recent, au fost adoptate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) o serie de decizii iraționale care fac aproape imposibilă misiunea profesorilor și îi îngroapă în proceduri birocratice fără niciun scop educațional.

Nu pot să înțeleg de ce copiii din județul Iași sunt obligați de ISJ să susțină evaluări la toate materiile în doar două săptămâni. În total sunt aproximativ 30 de teste. Foarte mult pentru un început de an școlar și după o vacanță de aproximativ 3 luni. Dar mă gândesc apoi la profesori. Vor fi sute de teste de corectat, de analizat și mai apoi de centralizat. Tot acest timp va însemna pentru dascăli consum de energie și resurse inutile într-o serie de proceduri birocratice absurde. Ne batem joc de educația copiilor și de sănătatea profesorilor. Nu poți să exploatezi un om până la epuizare. Voi fi permanent un aspru critic al acestor decizii asumate din birou, fără nicio legătură cu realitatea.

Îmi dau seama foarte clar că pentru peneliști, proiectul „România Educată” a fost doar un slogan de campanie și nimic mai mult. Alexandru Muraru, Costel Alexe și toată camarila penelistă de la ISJ sunt singurii vinovați pentru haosul care se va instaura în curând în învățământul ieșean. Din păcate, la Iași vom vorbi mai degrabă despre proiectul „România Eșuată”!” a mai spus senatorul Maricel Popa.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.