Comunicat de presă

Peneliștii ieșeni, plini de dosare penale, vorbesc despre echidistanță și transparență în administrația publică! (P)

luni, 20 decembrie 2021, 12:20
2 MIN
 Peneliștii ieșeni, plini de dosare penale, vorbesc despre echidistanță și transparență în administrația publică! (P)

Recent, PNL Iași și-a manifestat public nemulțumirea față de pierderea postului de Prefect al județului Iași evidențiind o serie de „mari” realizări pe plan local ale unei administrații ineficiente și plină de suspiciuni cu iz penal.

PSD Iași face o serie de precizări cu privire la modul în care PNL Iași a înțeles să administreze municipiul și județul Iași în ultimii doi ani.

1.    Atât primarul Iașului, Mihai Chirica, cât și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, sunt acuzați pentru mai multe fapte de corupție, printre care luare de mită și abuz în serviciu.

2.    Marian Grigoraș este singurul prefect  din ultimul deceniu dat în judecată de angajați pentru hărțuire și presiuni la locul de muncă.

3.    Guvernul Orban a consfințit prin ordonanța de urgență nr. 4 din 27 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ politizarea completă a Instituției Prefectului, transformând funcțiile de prefect și subprefect din înalți funcționari publici în funcții de demnitate publică.

4.    Prefectul Iașului Marian Grigoraș, cu trecut liberal în acte, nu a contestat niciodată modul discreționar de alocare a fondurilor publice venite de la București către administrațiile locale. Comunitățile care nu au primari PNL au fost efectiv uitate de către autorități și condamnate la sărăcie și subdezvoltare.

5.    Peneliștii ieșeni au compromis sistemul administrativ al județului prin numiri în funcții publice a unor fini, cumetri și alte rude ale conducerii liberale de la Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iaşi

Comentarii