Peneliștii și-au făcut bugetul pentru anul 2021. Ieșenii sunt marii absenți de la împărțeala liberală! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

Peneliștii și-au făcut bugetul pentru anul 2021. Ieșenii sunt marii absenți de la împărțeala liberală! (P)

GALERIE
Maricel Popa
  • Maricel Popa
- +

Bugetul din acest an nu aduce niciun element de noutate. Concret, 70% este construit pentru funcționalitate, iar în partea de investiții sunt continuate, exclusiv, proiectele administrației social-democrate din mandatul precedent. Mai mult, liberalii au alocat cu 100 milioane de lei mai puțin la secțiunea de dezvoltare decât s-a alocat la începutul anului 2020 de către administrația social-democrată.

Cum să discute ei despre dezvoltarea județului când, față de anul trecut, bugetul propus pentru investiții este mai mic cu aproape 100 milioane lei, 418 milioane lei, față de 512 milioane lei în 2020? Vorbim despre toate acestea în contextul în care bugetul general este aproape identic cu cel de anul trecut. Noi am propus 35% din totalul cheltuielilor să meargă la investiții, în vreme ce Alexe a propus un procent de 28%. Concluzia este foarte simplă: vorbă multă, fapte puține! Acesta este sloganul cu care penalul din fruntea CJ speră să îi mai păcălească încă o dată pe ieșeni” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Liberalii au transformat bugetul unui milion de ieșeni în buget de partid. Președintele CJ, Costel Alexe, a uitat că este responsabil de toți ieșenii, inclusiv de cei care au îndrăznit să aibă altă opinie politică, și a transformat ceea ce trebuia să fie o dezbatere constructivă pentru dezvoltarea județului într-o ședință de partid. Nu a fost acceptat niciunul dintre amendamentele propuse de social-democrați sau de USR. Mai mult, o parte dintre amendamentele PSD au fost cele depuse de PNL în anii trecuți. Practic, liberalii și-au respins propriile amendamente la bugetul județean.

Bugetul PNL nu are nimic special. Este un buget fără viziune, un buget fără cap și fără coadă, care nu își propune să crească nivelul de trai al ieșenilor. Este un buget în care copiii din mediul rural cu rezultate bune la învățătură nu și-au găsit locul, la fel și copiii extrem de talentați de la Liceul cu Program Sportiv.

Așa cum a demonstrat că știe să facă și la Ministerul Mediului, Alexe a pregătit un buget pentru camarila politică. Amendamentele noastre au fost respinse, fără a fi măcar analizate, deși propuneau să ajutăm în continuare copiii talentați și cu rezultate deosebite. Am făcut și un exercițiu, un test pe care liberalii l-au picat cu brio și au demonstrat încă o dată că interesul lor nu este unul și același cu al ieșenilor. Liberalii nu au susținut astăzi nici măcar propriile amendamente făcute administrației social democrate în 2018, pentru simplul motiv că acum au fost propuse de noi. Acest lucru arată cum înțeleg liberalii de la CJ democrația, transparența și munca în folosul tuturor cetățenilor”, a declarat liderul de grup al social-democraților ieșeni, Cristian Stanciu.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.