Veşti bune din infernul rutier de la Fundaţie: în câteva zile se va asfalta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Veşti bune din infernul rutier de la Fundaţie: în câteva zile se va asfalta

GALERIE
Fundatie santier trafic90
  • Fundatie santier trafic90
- +


Ieri, cozile din zonă ajungeau până la Universitatea de Medicină


Începutul de săptămână a inaugurat încă o dată dezastrul din traficul ieşean. Punctul mort a fost zona din Fundaţie, unde coada de maşini se întindea la orele de vârf pe bulevardul Independenţei până aproape de Universitea de Medicină şi Farmacie. Ploile din weekend au scos la iveală zeci de gropi care au făcut circulaţia aproape imposibilă în jurul şantierului din Fundaţie. Pe lângă starea carosabilului care i-a enervat pe şoferi, traficul a fost încurcat şi de muncitorii Primăriei, care şi-au găsit la orele amiezii să astupe gropile cu material folosit în acest sens. Aceştia s-au poziţionat în dreptul bibliotecii Facultăţii de Filosofie şi aruncau cu lopata material sub roţile maşinilor care treceau pe lângă ei. Tot traficul de pe bulevardul Independenţei s-a sugrumat astfel în acel punct pentru că şoferii au redus viteza pentru a nu da peste muncitori. Primăria a transmis că intenţionează să asfalteze provizoriu toată zona, atunci când vremea va fi mai bună. „De la ploaie, piatra care s-a aşternut acolo este preluată de roţi şi acum nivelăm din nou. Dacă vremea se îmbunătăţeşte asfaltăm provizoriu în perioada aceasta. Am rebalizat toată intersecţia. Dimineaţă a fost mai aglomerat“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

GALERIE FOTO


Surprize în trafic au apărut şi în alte zone din oraş. Strada George Enescu a fost închisă ieri câteva ore din cauza unei avarii la reţeaua de apă. Intervenţia a blocat însă circulaţia de pe strada Cuza Vodă deoarece strada George Enescu asigură legătura cu bulevardul Independenţei. Şoferii care se îndreptau dinspre strada Armeană spre Independenţei au trebuit să ocolească pe strada Vovidenie sau să circule cu Cuza Vodă, unde traficul a fost oricum extrem de aglomerat. Restricţia a fost ridicată ieri după-amiază. Şi o porţiune din strada Toma Cozma a fost închisă ieri, în zona bisericii. Reprezentanţii Primăriei au raportat intervenţii la plombare în zonele Codrescu, Valea Adâncă, Crucea Roşie, Văleni, Bârnova, Vasile Alecsandri. Plus că municipalitatea a continuat să spele străzile din oraş şi ieri. Cisternele au acţionat pe drumul către Aeroport, Moara de Vânt, Păcurari, şoseaua Iaşi-Voineşti, Eternitate, Bucium şi Socola, iar în zona cartierelor au lucrat 146 de oameni, dintre care 45 au fost deţinuţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.