anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Pensionarul condamnat la puşcărie din cauza unei amenzi a fost eliberat de instanţă

GALERIE
buruieni, sant
 • buruieni, sant
- +

Problemele acestuia au pornit din cauza unei dispute cu vecinul care nu-şi curăţa şantul de buruieni

 

Un pensionar condamnat la închisoare cu executarea în regim de detenţie pentru neplata unei amenzi a fost eliberat de judecători. Magistraţii Tribunalului au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de comisia specială a Penitenciarului. În urmă cu aproape 8 ani, Constantin Savin ieşise de dimineaţă pentru a curăţa de buruieni şanţul din faţa curţii, înjurându-şi totodată vecinul, care nu-şi curăţase partea sa de şanţ. Vecinul s-a apropiat de el, moment în care Savin l-a lovit peste picioare cu lama sapei. În 2018, procesul dintre cei doi s-a terminat, Savin fiind condamnat la plata unei amenzi penale de 3.600 lei, ca şi la plata a 4.000 de lei ca daune morale faţă de victima sa.

Plata amenzii a fost eşalonată în 24 de rate a 150 de lei, dar Savin nu a plătit nimic, în cele din urmă solicitându-se transformarea amenzii în 180 de zile de închisoare. După trei ani în care practic nu s-a interesat de propriul proces, Savin a fost condamnat la 6 luni de închisoare, sentinţa rămânând definitivă pe 2 august. O zi mai târziu, amenda a fost plătită, dar deja era prea târziu. Conform legii, deţinuţii având peste 60 de ani pot solicita liberarea condiţionată după executarea a minim jumătate din pedeapsă. Pe 1 noiembrie, membrii Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului au apreciat în unanimitate că septuagenarul poate fi eliberat fără probleme. În primă instanţă, Judecătoria apreciase că pedeapsa trebuie executată în întregime. Magistraţii Tribunalului au considerat însă că el poate fi pus în libertate. Liberarea condiţionată va fi însă revocată dacă până la sfârşitul termenului de pedeapsă, respectiv sfârşitul acestei luni, Savin va comite o nouă infracţiune. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.