Pentatlon antic organizat în premieră la Facultatea de Educație Fizică și Sport
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Pentatlon antic organizat în premieră la Facultatea de Educație Fizică și Sport

GALERIE
sulita-in-sportdies
  • sulita-in-sport
  • dies
- +

Universitatea „Cuza“ sărbătoreşte împlinirea a 157 de ani în aceste zile, printr-o serie de conferinţe şi manifestări de profil, pe facultăţi.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează în această perioadă diferite manifestări pentru a marca împlinirea a 157 de ani de la înfiinţare. Astfel, fiecare dintre cele 15 facultăţi organizează o serie de evenimente menite să marcheze acest moment, majoritatea dintre ele fiind sesiuni de comunicări ştiinţifice.

Momentul central al festivităţilor va fi ceremonia Dies Academici de joi, 26 octombrie, de la ora 10. La finalul acesteia va avea loc conferinţa „Noi tendinţe în domeniul informaticii. Ştiinţe umaniste în vizorul informaticii. Ce va urma?“, susţinută de prof.dr. Dan Cristea, membru corespondent al Academiei Române din Iaşi, alături de conf.dr. Adrian Iftene, decanul Facultăţii de Informatică.

În restul zilelor vor fi organizate conferinţe internaţionale şi naţionale, o serie de ateliere, dar şi sesiuni de comunicări sau prelegeri.

Pe lângă evenimentele tradiţionale, anul acesta va fi organizat în premieră un pentatlon antic, pe 24 octombrie, pe terenul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, competiţia urmând să aibă cinci probe distincte: aruncarea discului, săritura în lungime, aruncarea suliţei, alergare şi luptă.

În acelaşi timp va fi organizat şi un eveniment de încurajare a antreprenoriatului tinerilor în universităţi, „Startup Europe Comes to Univer­sities“, eveniment susţinut de Comisia Europeană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.