Pentru aceşti elevi există o singură notă: 10 Secretele celor şase decarişti de la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Cei mai buni absolvenţi de gimnaziu din Iaşi

Pentru aceşti elevi există o singură notă: 10 Secretele celor şase decarişti de la Iaşi

GALERIE
note, 10, catalog
  • note, 10, catalog
- +

Cei şase elevi - patru fete şi doi băieţi - care vor intra cu media de admitere 10 la cele mai bune colegii din Iaşi sunt elevi la Naţional, la „Negruzzi“ şi la „Racoviţă“.

Cei trei elevi de la Naţional sunt Aştefanei Cosmin, Moroşanu Smaranda şi Strugaru Irina. Colegiul „Negruzzi“ vine cu doi elevi de 10, - Filip Ioana şi Medeleanu Maria -, iar Colegiul „Racoviţă „ cu un elev, Prohozescu Ciprian.

„Jumătate dintre absolvenţii noştri au obţinut la evaluare medii de examen de peste 9,50, şase dintre ei având media 10. Credem că această frumoasă performanţă este consecinţa pozitivă a mai multor factori, de care cadrele didactice ale şcolii noastre au ţinut seama în lucrul cu elevii. Mulţi dintre ei au muncit constant şi cu seriozitate, au avut exerciţiul participării la olimpiade şi concursuri şcolare, învăţând ce este competitivitatea şi generând, la rândul lor, această atitudine în colectivele din care au făcut parte. Mediul stimulativ, exemplele motivante şi o bună valorificare a resurselor intelectuale ale elevilor noştri au favorizat învăţarea eficientă, care a condus la rezultatele înregistrate“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Racoviţă“.

„Îmi place matematica de mic copil“

După multă pregătire şi ore dedicate învăţatului, cei şase elevi de media 10 îşi pot lua în sfârşit vacanţă, însă nu înainte de a completa fişa de înscriere la liceu. O formalitate, de altfel, căci vor intra unde vor fără nici o emoţie. Dacă mulţi dintre colegii lor vor trece zeci de opţiuni, pentru ei este suficientă o singură opţiune pe acea listă.

„Mi-am dorit foarte mult ca rezultatele la acest examen să reflecte pregătirea mea temeinică de zi cu zi, perseverenţa şi capacitatea de mobilizare pentru orice tip de competiţie. Matematica este pentru mine o pasiune, îndrăgesc această materie de mic copil, şi sunt un participant constant la olimpiade, la concursuri naţionale şi judeţene. Limba şi literatura română nu m-a speriat, deoarece timpul meu liber înseamnă şi lectură“, a spus Ciprian Prohozescu, elev în clasa a VIII-a C la „Racoviţă“, şi şef de promoţie.

El a ales deja să continue liceul tot aici. Toţi cei şase elevi cu media de admitere 10 pentru liceu sunt şi olimpici la una sau mai multe discipline. Una dintre fete a atins performanţa de a participa la mai multe olimpiade anul acesta. „Sunt elevi excepţionali, vorbesc de Strugaru Irina, de exemplu, care s-a calificat la cinci olimpiade naţionale, la chimie, matematică, lingvistică, fizică şi ştiinţe. La două dintre ele a obţinut menţiune, iar la ştiinţe va participa în vară. Moroşanu Smaranda este olimpică la matematică din clasa a V-a, iar Cosmin este şi el olimpic“, a declarat Cristina Vâlcu, directorul Colegiului Naţional, despre cei trei decarişti de la Naţional.

Irina Strugaru spune că, deşi poate nu pare, în spatele acestor rezultate se află multă muncă, multe sacrificii, dar şi multe încurajări din partea părinţilor şi a profesorilor. „La olimpiadele de chimie şi fizică nu am putut merge deoarece au fost în acelaşi timp cu olimpiada de matematică; la olimpiada de ştiinţe voi merge în intervalul 4-8 august. Când am olimpiade mă pregătesc profesorii la clasă, însă fac şi acasă. Nu îmi fac un program strict: cam o oră, două, nu pot lucra fără pauză. Cel mai mult îmi place însă matematica şi chimia, în special laboratorul. La liceu vreau să rămân tot la Colegiul Naţional, vreau să mă înscriu la profilul mate-info“, ne-a spus Irina Strugaru.

„Nu fac un efort neapărat“

Cele două fete de la Colegiul „Negruzzi“ spun că vor să rămână tot la acest liceu, după opinia lor acesta fiind cotat ca cel mai bun din judeţ. „Încă nu m-am decis dacă vreau profil mate-info ori ştiinţe. Anul acesta m-am calificat în lot la Olimpiada Internaţională de Limbă română, care va fi în septembrie, şi atât pentru olimpiadă, cât şi pentru examen am lucrat în plus, pentru că vreau performanţă. Am şi avut norocul de profesori care să mă ajute la şcoală. Sincer, nu mă aşteptam la media 10 le evaluarea naţională, eram sigură că-mi va scădea pe undeva, pentru limita de spaţiu ori altceva, însă a fost o surpriză plăcută“, povesteşte Ioana Filip.

Reprezentanţii şcolii se mândresc cu elevele care le duc numele şcolii inclusiv peste hotare, şi spun că importanţi în acest proces sunt şi profesorii care le pregătesc. „Sunt copii foarte buni, care au învăţat constant, au avut rezultate la olimpiade şi au arătat că se pot pregăti serios şi pot avea aceleaşi rezultate şi la examene“, a declarat Elvira Rotundu, directorul Colegiului „Negruzzi“  din Iaşi.

Şi Maria Medeleanu doreşte să rămână tot la „Negruzzi“: „Este şcoala care m-a format. Vreau să mă înscriu la profilul mate-info. Eu mă pregătesc constant şi nu-mi dau seama dacă înaintea unui examen sau a unei olimpiade fac un efort neapărat. Nu mă aşteptam să iau 10 pe linie la evaluare, subiectele nu au fost foarte grele, însă am avut emoţii“, ne-a mărturisit Maria.

Trei elevi cu media 9,99

Mai trebuie să menţionăm faptul că există trei elevi care au media de admitere la liceu 9,99, un rezultat la fel de bun ca cel al elevilor de mai sus. Aceştia sunt Tudor Cozma Cristian, de la Colegiul „Racoviţă“, care a luat 10 la evaluarea naţională şi 9,99 media pe anii de studiu; Lupu Elena, elevă la Colegiul Naţional, care a obţinut media 10 la evaluarea naţională şi 9,98 pe anii de studiu; Mocanu Petra, elevă la „Negruzzi“, care a obţinut de asemenea 10 la evaluarea naţională şi 9,97 pe anii de studiu.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.