Pentru că a ratat o finanţare, Primăria Popricani a refuzat să plătească studiul de fezabilitate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pentru că a ratat o finanţare, Primăria Popricani a refuzat să plătească studiul de fezabilitate

GALERIE
Primaria Popricani
  • Primaria Popricani
- +

Primăria Popricani a scos vinovat consultantul pentru faptul că a ratat obţinerea unei finanţări nerambursabile. Conducerea comunei a refuzat să plătească un studiu de fezabilitate, invocând punctajul mic obţinut de proiect la evaluare. Cazul a ajuns în instanţă, firma solicitând să-şi primească banii conform contractului.

Între Primăria Popricani şi SC OMG Construct Proiect SRL a fost încheiat în aprilie 2016 un contract privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor săteşti şi comunale din localitate. Termenul final de predare a studiului a fost stabilit la 31 iulie 2016, valoarea contractului ridicându-se la 53.550 lei, inclusiv TVA. Studiul a fost predat pe 19 iulie, fiind recepţionat cu calificativul "foarte bun". Primăria a refuzat însă ulterior să achite factura emisă de firma de consultanţă, întrucât nu ar fi obţinut finanţarea pe submăsura 7.2. a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, proiectul primind doar un punctaj minim. În fapt, proiectul fusese trecut în aşteptare în iulie 2017, iar în decembrie Autoritatea de Management a PNDR a anunţat că proiectul este eligibil, dar nu a fost selectat pentru finanţare.

Solicitaţi să decidă cine are dreptate, magistraţii Judecătoriei au analizat cu prioritate contractul încheiat între primărie şi firma de consultanţă. Judecătorii au constatat că lucrarea a fost făcută la standardele legale, fapt confirmat de calificativul primit. Tot conform contractului, plata trebuia făcută în termen de 30 de zile de la primirea facturii. Or, dacă firma demonstrase că i se cuvin banii, primăria nu făcuse dovada că neprimirea finanţării ar fi fost cauzată de neîndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor contractuale asumate de consultant. Ca urmare, judecătorii au dispus ca Primăria Popricani să achite factura de 53.550 lei pentru studiul de fezabilitate, dar şi suma de 6.921 lei reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocatului firmei. Primăria Popricani a făcut apel împotriva sentinţei, acesta fiind înregistrat pe rolul Tribunalului marţi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.