Pentru că s-a urcat băut la volan va munci 70 de zile în folosul comunității

luni, 13 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Pentru că s-a urcat băut la volan va munci 70 de zile în folosul comunității

Un șofer nu a văzut nicio problemă în a se urca la volan, deși abia terminase de băut. Nu a apucat totuși să conducă mult, fiind oprit de polițiști aproape imediat ce plecase. A scăpat totuși ieftin, judecătorii aplicându-i o pedeapsă minimă.

Conform declarațiilor pe care le-a dat ulterior, Daniel Cojocaru fusese sunat de o cunoștință care l-a rugat să meargă la un chioșc din incinta ștrandului pentru a face o reperație. S-a deplasat cu mașina la fața locului și a lucrat timp de aproximativ patru ore, interval în care a băut 2-3 beri. Apoi, în jurul orei 19.30, a fost sunat de soția sa, care i-a solicitat să vină să o ia de la Biblioteca Centrală Universitară, pentru a merge acasă. Cojocaru s-a suit din nou la volanul autoturismului său Mitsubishi. Abia trecuse însă podul Cicoarei de peste Bahlui, intenționând să vireze pe strada Samisegetuza, când a fost oprit de polițiști. A fost testat alcoolscopic, confirmându-se că a băut. Analizele ulterioare au stabilit că avea o alcoolemie de 1,5‰ în sânge.

Cojocaru a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Magistrații Judecătoriei au luat în considerare că nu provocase niciun incident în trafic, fiind oprit la un control de rutină, dar și faptul că la ora respectivă traficul era încă intens. Lipsa antecedentelor penale i-a făcut totuși pe judecători să se orienteze spre o pedeapsă destul de ușoară, Cojocaru fiind condamnat la un an și o lună de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca și la prestarea a 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Apelul declarat de șofer împotriva sentinței a fost respins de instanța de control judiciar, decizia primei instanțe rămânând definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii