anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pentru câteva comune, inventarul terenurilor se amână pentru Paşte

GALERIE
teren
  • teren
- +

Inventarierea terenurilor din judeţ nu s-a finalizat nici la ultimul termen avansat de conducerea Prefecturii. Cele 98 de comune şi oraşe din judeţ ar fi trebuit să înainteze Prefecturii situaţiile privitoare la terenurile disponibile şi la cele revendicate din raza lor teritorială până ieri.

Cu toate acestea, la o şedinţă convocată de prefectul Dan Cârlan, 10 comune au solicitat o nouă amânare. Astfel, primarii comunelor A.I. Cuza, Andrieşeni, Bivolari, Ciurea, Grajduri, Mirosloveşti şi Oţeleni s-au angajat să predea situaţiile solicitate până pe 10 aprilie. Primarii altor trei comune, Sireţel, Valea Seacă şi Victoria nu au fost prezenţi la şedinţă. „Cu cei trei voi discuta telefonic despre ce probleme au întâmpinat şi vom stabili un nou termen. Mă aştept oricum ca până de Paşte să avem inventarierea finalizată. Nu s-a respectat termenul indicat, într-adevăr, dar se poate spune că lucrurile stau cu totul altfel acum. Am început anul cu doar 4 comune rezolvate şi 94 de localităţi «defecte». Acum, am rămas cu 10 comune nerezolvate, ceea ce nu este rău pentru un interval de doar trei luni. În sfârşit, le putem număra pe degete”, a declarat prefectul Dan Cârlan.
 
Motivul invocat de majoritatea primarilor pentru întârzierea inventarierii impuse de Legea 165/2013 a fost faptul că, din lipsa fondurilor necesare, măsurătorile cadastrale au început cu întârziere. În cazul comunei Ciurea, au fost identificate mai multe suprapuneri de terenuri, fiind necesară analizarea fiecărui titlu emis în parte. Una din cele mai complicate situaţii s-a înregistrat la Mirosloveşti.
 
În anul 2005, satul Ciohorăni s-a desprins din Mirosloveşti, devenind comună de sine stătătoare. Limitele administrative exacte dintre cele două localităţi nu au fost însă stabilite nici până acum. Nici graniţa dintre comunele Mirosloveşti şi Ţibucani (din judeţul Neamţ) nu este certă. În 1968, când au fost stabilite limitele administrative ale localităţilor din România, graniţa dintre Mirosloveşti şi Ţibucani a fost stabilită ca fiind râul Moldova. Acesta şi-a mutat însă albia cu câteva sute de metri, ceea ce a complicat delimitarea terenurilor aparţinând celor două comune.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.