anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pentru cei care au stat în izolare până pe 21 iulie, concediile medicale se eliberează cu avizul DSP

GALERIE
certificat medical
  • certificat medical
- +

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a transmis către Colegiul Medicilor şi Societatea Medicilor de Familie (SNMF) Iaşi o adresă în care explică modalitatea de eliberare a certificatelor de concediu medical începând cu data de 2 iulie 2020 în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului. 

Astfel, pentru perioada de pe 2 iulie şi până pe 21 iulie, medicul de familie eliberează certificatul de concediu medical pentru carantină în baza unor adeverinţe eliberate de DSP Iaşi. „Adeverinţele sunt nominale şi se eliberează categoriilor de persoane care în această perioadă s-au aflat izolate sau carantinate la domiciliu sau la o altă locaţie, ca măsură de prevenţie şi protecţie împotriva infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2”, se explică în adresa DSP.

Ulterior, de pe data de 22 iulie, certificatul medical se eliberează, conform DSP, în condiţiile art. 7 din Ordinul MS nr. 1309/2020, pe baza deciziilor de confimare a carantinării şi deciziilor de confirmare sau prelungire a izolării emise de DSP Iaşi persoanelor supuse acestor măsuri. Medicii de familie au sesizat în mai multe rânduri că noile legi apărute generează confuzii şi îngreunează activitatea personalului. Astfel, săptămâna trecută medicii spuneau că una dintre situaţiile care trebuie clarificate urgent face referire la concediile medicale pentru persoanele izolate sau carantinate la domiciliu.

„Conform noii legi a carantinei, pentru perioada 2 iulie – 20 iulie este nevoie de certificat emis de DSP pentru eliberarea concediului de carantină, însă unele DSP-uri refuză să elibereze astfel de documente”, au precizat medicii care fac parte din SNMF. De asemenea, o altă nelămurire a medicilor este modalitatea de eliberare a concediilor medicale pentru pacienţii izolaţi în perioada când izolarea se realiza pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, dar care conform noii legi au nevoie tot de certificat de la DSP. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.