anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Pentru elevii de la Simionescu lectura înseamnă mai mult decât a citi. Ziua Națională a Lecturii: cum a fost marcată prima ediție

GALERIE
IMG_4567
 • IMG_4567
- +

Școala Simionescu a dovedit încă o dată – prin activitățile diverse și inspirate organizate de Ziua Națională a Lecturii – că are un adevărat “cult pentru carte”. 

Elevii au discutat cu multă curiozitate despre lectură și despre cărți în cadrul unei întâlniri cu scriitorul Dan Lungu, au adresat întrebări originale despre personaje, despre felul în care se naște un roman, fiind totodată încântați de oportunitatea de a fi față în față, în dialog, cu un creator de carte.

Pe toată durata zilei a fost organizat un stand de carte școlară cu vânzare, în colaborare cu librăriile Sedcom, iar până la finalul zilei aproape toate volumele au fost epuizate, interesul copiilor pentru carte depășind cu mult estimările făcute inițial.  

Elevii noștri au aflat ”Care-i faza cu cititul?”, întrebare la care a încercat să formuleze un răspuns în scrierile sale și bine-cunoscutul autor Liviu Papadima. Astfel, nu au lipsit din clase lecturile din texte consacrate, precum ”A patra inimă”, de Mircea Cărtărescu sau „Dans cu o carte”, de Gabriel Liiceanu  și nici recenziile de carte scrise de copii, pentru copii.

Cei mai mici elevi ai școlii au făcut primii pași spre bibliotecă, în cadrul întâlnirilor deosebit de atractive cu doamna Roxana COZMIUC, coordonatorul Biroului de Împrumut pentru Copii de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași. De ce avem nevoie de bibliotecă? Cum mă înscriu? Ce înseamnă o bibliotecă? Care sunt cele mai recente apariții potrivite vârstei mele? Cum le găsesc? au fost întrebările care și-au găsit răspunsul mult-așteptat.

O altă invitație la lectură a fost lansată de Clubul Prietenii cărții, unde copiii au citit și au discutat despre cartea „Bătrânul din lună”, de Grace LIN, un volum ce aduce în prim plan o poveste fascinantă despre prietenie, magie şi încredere.

Prin toate provocările lansate de Ziua Națională a Lecturii ne-am dorit ca elevii noștri să înțeleagă cu adevărat semnificația cuvintelor ce aparțin lui Andrei Pleșu – ,,Cărțile sunt felul oamenilor de a avea aripi, ca îngerii”.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.