anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Percheziții la Primăria Rediu. Un angajat suspectat că ar fi primit mită

GALERIE
Primaria_rediu
 • Primaria_rediu
- +

Unul dintre funcţionarii Primăriei Rediu, de la serviciul de Urbanism, a fost ţinţa unei percheziţii, fiind suspectat de luare mită. 

Polițiștii judiciariști au venit la Primăria Rediu în jurul orei 15 și au plecat pe la ora 19, cu mai multe documente dar și cu persoana vizată, Petronela Susan. Aceasta este considerată a fi unul dintre oamenii aduși în instituție de către primarul localității, Ciprian Grosu. De altfel, Susan activează în instituție de prin luna mai, anul trecut. Ea a lucrat și la Primăria Iași tot în domeniul Urbanism și a ajuns la Rediu prin transfer. Femeia este cercetată în dosarul DIICOT privind infracțiuni imobiliare in cadrul Primarie Iasi. 

Ciprian Grosu, primarul comunei a avut urmatorul comentariu referitor la percheziţiile efectuate la instituţie pe care o conduce: Corupţia este un fenomen care macină societatea românească încă din vremurile comunismului, accentuându-se o dată în plus cu avansarea României pe căile democraţiei.

Este regretabil să vedem astăzi, cu toate exemplele furnizate de DNA în ultimii ani, încă un episod în care este implicat un funcţionar, suspectat de cea mai gravă faptă de corupţie - luarea de mită - şi cu atât mai regretabil este că evenimentul de astăzi a implicat comuna noastră.

În această după-amiază am fost înştiinţat că în interiorul instituţiei noastre a fost realizat, de către DGA, un flagrant prin care s-a constatat că un funcţionar cu vechi state vechi în administraţia locală (acesta lucrând ani buni în serviciul de urbanism al primăriei Iaşi şi de circa 2 ani în cadrul specific al primăriei Rediu) ar fi luat, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu şi pentru care era remunerat de către stat.

În acest moment al anchetei este prematur a se pronunţa oricine în legătură cu vinovăţia acestei persoane, acesta fiind exclusiv atributul instanţelor de judecată care vor pronunţa o soluţie legală.

Încă de la începutul mandatului meu am militat, constant, vehement şi neabătut, împotriva oricărui act de corupţie ce ar putea afecta serviciul primăriei comunei Rediu, comunicând tuturor subordonaţilor şi colaboratorilor mei că în ceea ce priveşte actele de corupţie toleranţa la nivelul primarului din Rediu este ZERO.

Din acest motiv, voi pune la dispoziţia organelor de anchetă, toate şi oricare, informaţii, date şi documente ce pot servi la aflarea adevărului în această cauză.

Este un moment trist pentru administraţia mandatului meu evenimentul ce s-a produs astăzi, nu din prisma compasiunii pe care i-aş purta-o funcţionarului respectiv întrucât aceasta nu există, ci din perspectiva împrejurării conform căreia un atare act de corupţie s-a putut produce în cadrul instituţiei noastre, cu toate eforturile şi atenţionările constante pe care le-am adresat funcţionarilor din primărie în legătură cu posibilitatea săvârşirii unor asemenea fapte.

Dezavuez ferm orice manifestare de corupţie în sânul administraţiei locale pe care o conduc, arătându-mă dispus să militez ferm şi aplicat practic, în continuare, pentru combaterea acestui fenomen, un veritabil cancer al societăţii româneşti. 

Vom reveni cu amănunte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.