Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Performanță deosebită a olimpicilor matematicieni: locul 15 din 104 țări

GALERIE
lot olimpic matemaica
  • lot olimpic matemaica
- +

Lotul de olimpici la matematică al României a ocupat locul 15 pe țări la Olimpiada Internațională de Matematică 2020. Aceasta este prima olimpiadă internațională care nu a mai adunat într-o singură țară toți liceenii matematicieni, ci s-a derulat într-un format special, din cauza pandemiei de COVID-19. Clasamentul pe națiuni este dominat de China, care se află pe locul I, Rusia – pe locul al II-lea și SUA – pe locul al III-lea. România a urcat două poziții față de anul trecut (când ocupa locul 17 pe țări) și 18 poziții față de acum 2 ani. 

Lotul olimpic la matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz, anunță Societatea de Științe Matematice din România. Pe națiuni, România a ocupat locul 15 anul acesta, față de poziția 17 la IMO 2019, poziția 33 la IMO 2018, poziția 22 la IMO 2017, poziția 20 la IMO 2016.

Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2020 pentru elevii de liceu s-a aflat la a 61-a ediție, care s-a desfășurat virtual la Saint-Petersburg, Rusia, în perioada 19 – 28 septembrie 2020. În competiție s-au înscris anul acesta 616 elevi din 105 țări.

Toți cei șase elevi din lotul României la Olimpiada Internațională de Matematică 2020 au obținut medalii.

Elevul cu medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică 2020:

Performanță deosebită a olimpicilor  A obținut “un rezultat excelent, obținând al 4-lea punctaj din competiție”, precizează Societatea de Științe Matematice din România. Edis Memiș a obținut medalie de aur și la Olimpiada Internațională de Matematică 2019, iar în 2018 a câștigat medalie de bronz la aceeași competiție internațională (detalii aici). Tânărul matematician a obținut medalii de aur și la Olimpiadele Balcanice de Matematică pentru seniori 2019 și 2018.

Elevii cu medalii de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2020: 

Nguyen Tran-Bach de la Liceul Internațional de Informatică București. În 2019, el a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică.
Andrei-Theodore Mărginean de la Liceul Internațional de Informatică București. În 2019, el a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică.

Elevii cu medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică 2020:

Sergiu-Ionuț Novac de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, Județul Timiș. Tânărul a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2019. La Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019 a câștigat medalie de argint, la fel ca în 2018 la aceeași competiție.
Tudor-Darius Cardaș de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani. La Olimpiada Internațională de Matematică 2019, el a obținut tot medalie de bronz.
Sebastian-Mihai Șimon de la Liceul Internațional de Informatică. El a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2019.

Citește pe Edupedu.ro articolul integral

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri