Performanţă deosebită pentru doi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă”

joi, 09 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Performanţă deosebită pentru doi elevi de la Colegiul „Emil Racoviţă”

Este pentru prima dată  când doi elevi de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași participă simultan la Concursul Internațional Romanian Master of Mathematics (RMM) 2023. Radu-Ionuț Stoleriu și Gabriel Turbincă au făcut parte din cea de-a doua echipă a României care a participat la competiție și au obținut mențiune.

Radu-Ionuț Stoleriu și Gabriel Turbincă sunt elevi la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași și au fost coordonați în competiție de prof. Flavian Georgescu, profesor de matematică la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Cea de-a XIV-a ediție a Concursului Internațional Romanian Master of Mathematics s-a desfășurat în perioada 27 februarie-4 martie 2023 la București. Este considerată cea mai ,,selectă” competiție de matematică, cu un grad de dificultate extrem de mare, chiar superior olimpiadei internaționale, datorită calității competitorilor.

Cele două echipe ale României au fost adversarele celei mai bune echipe din Statele Unite ale Americii, care a obținut locul I, urmată de prima echipă a României, pe locul al II-lea, la egalitate cu cea a Israelului.

Nici a doua echipă reprezentată a țării noastre, din care au făcut parte Radu și Gabriel, nu s-a lăsat mai prejos, obținând mențiune în clasamentul pe echipe. Potrivit ierarhiei individuale, cei doi elevi de la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” au obținut medalii de bronz.

„Munca și pasiunea pentru cunoaștere, mai ales în domeniul matematicii, nu se opresc nicicând la Colegiul Racoviță din Iași, indiferent de limitele spațiului și timpului. Dovada acestui fapt o constituie cei doi elevi perseverenți, harnici și determinați care ne oferă motive de mândrie de mai mult timp, nu doar acum, în prag de primăvară”, spune conducerea liceului. 

Radu-Ionuț Stoleriu a fost coordonat de prof. Cătălin Budeanu, iar Gabriel Turbincă a fost îndrumat de prof. Dănuț Aramă.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii