Performanțele economice ale celor mai mari angajatori din sectorul producției vegetale și al producției de carne din România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Comunicat de presă

Performanțele economice ale celor mai mari angajatori din sectorul producției vegetale și al producției de carne din România

GALERIE
cereal-1866559_1280-1
  • cereal-1866559_1280-1
- +

Două companii din domeniul producției vegetale și opt producători de carne de pui și de porc se află între primii zece angajatori din agricultura românească (culturi vegetale, zootehnie, inclusiv abatorizare), potrivit publicației electronice wall-street.ro.

Agricost Brăila și Agro Chirnogi sunt firmele care au cei mai mulți angajați din domeniul producției vegetale. Agricost Brăila, al cincilea mare angajator dintre cei mai mari angajatori din sectorul vegetal și al producătorilor de carne a încheiat, anul trecut, cu un profit de 80,2 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice, obținând cel mai mare profit pe angajat, de 101.505 lei, dintre cele zece firme analizate.

Agricost Brăila exploatează 57.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei și avea, anul trecut, 791 de angajați. Compania a fost achiziționată în anul 2018 de fondul de investiții Al Dahra, din Emiratele Arabe Unite, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu.

În perioada iulie 2018 – mai 2019, România a exportat, în Emiratele Arabe Unite, 42.000 de tone de cereale, din care 30.000 tone de grâu și 12.000 tone de porumb. Potrivit datelor Registrului Comerțului, în iunie 2019, în România erau înregistrate 402 societăți comerciale emirateze cu un capital social subscris de 34,8 milioane euro.

Agro Chirnogi este a doua companie din sectorul producției vegetale din punctul vedere al numărului de angajați, având, în anul 2018, 504 salariați. Anul trecut, conform datelor Ministerului Finanțelor, compania a avut un profit de 7,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă un profit pe angajat de 15.558 lei. Compania face parte din grupul Maria Holding, dezvoltat de mai mulți investitori libanezi. În perioada iulie 2018 – mai 2019, România a exportat în Liban 476.000 tone de cereale, din care 360.000 de tone de porumb, 95.000 de tone de grâu, conform datelor Comisiei Europene. În iunie 2019, în România erau înregistrate 4.217 societăți comerciale cu capital libanez, cu un capital subscris de 117 milioane euro.

Opt companii producătoare de carne se află în topul celor mai mari 10 angajatori din sectoarele agricole românești. Cele mai multe firme sunt din domeniul creșterii păsărilor, clasamentul fiind deschis de Transavia, 1.535 de angajați, Avicarvil Vâlcea, 705 salariați, Avicola Buzău, 584 de angajați, Fermador Iași, 507 salariați, Avicola Brașov, 469 salariați și Avicola Focșani, 445 de angajați, potrivit wall-street.ro. Firma Smithfield, din județul Timiș, din domeniul creșterii porcinelor, este al doilea cel mai mare angajator, cu 1.168 de salariați.

Fermierinromania.ro a calculat cele mai performante companii dintre cei mai mari angajatori, pe primul loc aflându-se firma Agricost Brăila care are un profit pe angajat de 101.504 lei.

Cititit mai multe pe https://fermierinromania.ro/performantele-economice-ale-celor-mai-mari-angajatori-din-sectorul-productiei-vegetale-si-al-productiei-de-carne-din-romania/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.