Performanțele economice ale celor mai mari angajatori din sectorul producției vegetale și al producției de carne din România
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Performanțele economice ale celor mai mari angajatori din sectorul producției vegetale și al producției de carne din România

GALERIE
cereal-1866559_1280-1
  • cereal-1866559_1280-1
- +

Două companii din domeniul producției vegetale și opt producători de carne de pui și de porc se află între primii zece angajatori din agricultura românească (culturi vegetale, zootehnie, inclusiv abatorizare), potrivit publicației electronice wall-street.ro.

Agricost Brăila și Agro Chirnogi sunt firmele care au cei mai mulți angajați din domeniul producției vegetale. Agricost Brăila, al cincilea mare angajator dintre cei mai mari angajatori din sectorul vegetal și al producătorilor de carne a încheiat, anul trecut, cu un profit de 80,2 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice, obținând cel mai mare profit pe angajat, de 101.505 lei, dintre cele zece firme analizate.

Agricost Brăila exploatează 57.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei și avea, anul trecut, 791 de angajați. Compania a fost achiziționată în anul 2018 de fondul de investiții Al Dahra, din Emiratele Arabe Unite, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu.

În perioada iulie 2018 – mai 2019, România a exportat, în Emiratele Arabe Unite, 42.000 de tone de cereale, din care 30.000 tone de grâu și 12.000 tone de porumb. Potrivit datelor Registrului Comerțului, în iunie 2019, în România erau înregistrate 402 societăți comerciale emirateze cu un capital social subscris de 34,8 milioane euro.

Agro Chirnogi este a doua companie din sectorul producției vegetale din punctul vedere al numărului de angajați, având, în anul 2018, 504 salariați. Anul trecut, conform datelor Ministerului Finanțelor, compania a avut un profit de 7,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă un profit pe angajat de 15.558 lei. Compania face parte din grupul Maria Holding, dezvoltat de mai mulți investitori libanezi. În perioada iulie 2018 – mai 2019, România a exportat în Liban 476.000 tone de cereale, din care 360.000 de tone de porumb, 95.000 de tone de grâu, conform datelor Comisiei Europene. În iunie 2019, în România erau înregistrate 4.217 societăți comerciale cu capital libanez, cu un capital subscris de 117 milioane euro.

Opt companii producătoare de carne se află în topul celor mai mari 10 angajatori din sectoarele agricole românești. Cele mai multe firme sunt din domeniul creșterii păsărilor, clasamentul fiind deschis de Transavia, 1.535 de angajați, Avicarvil Vâlcea, 705 salariați, Avicola Buzău, 584 de angajați, Fermador Iași, 507 salariați, Avicola Brașov, 469 salariați și Avicola Focșani, 445 de angajați, potrivit wall-street.ro. Firma Smithfield, din județul Timiș, din domeniul creșterii porcinelor, este al doilea cel mai mare angajator, cu 1.168 de salariați.

Fermierinromania.ro a calculat cele mai performante companii dintre cei mai mari angajatori, pe primul loc aflându-se firma Agricost Brăila care are un profit pe angajat de 101.504 lei.

Cititit mai multe pe https://fermierinromania.ro/performantele-economice-ale-celor-mai-mari-angajatori-din-sectorul-productiei-vegetale-si-al-productiei-de-carne-din-romania/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.