Peripeţiile unui ieşean care şi-a pus centrala în balcon. Iată ce a putut păţi din cauza unei uşi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Peripeţiile unui ieşean care şi-a pus centrala în balcon. Iată ce a putut păţi din cauza unei uşi!

GALERIE
balcon ridicat la parter Iasi
  • balcon ridicat la parter Iasi
- +

Disputele acestuia cu primăria datează încă de acum 7 ani, când a făcut o uşă la balcon pentru care nu a avut autorizaţie. Lucrurile s-au complicat după ce şi-a pus şi centrala termică în balcon. În final, se pare că va pierde pe toată linia.

 

Primăria a obţinut în instanţă demolarea unei construcţii ilegale. Gheorghe G. va trebui să dărâme el însuşi construcţia pe care a realizat-o fără autorizaţie acum 7 ani. Dacă ieşeanul nu se va conforma de bunăvoie, hotărârea instanţei va fi dusă la îndeplinire „prin grija primarului municipiului Iaşi, cu sprijinul organelor de poliţie, cheltuielile urmând să fie suportate de către pârât”.

Cititi si: O mică victorie împotriva rechinilor imobiliari. Judecătorii au decis dărâmarea unui bloc construit ilegal într-un parc din București

Gheorghe G. locuieşte la parterul unui bloc. Ca la multe alte blocuri, spaţiul verde s-a transformat în timp într-o zonă plină de gunoaie. Pentru a-şi asigura confortul psihic, după cum spune, ieşeanul s-a hotărât în 2014 să-şi construiască un balcon în spatele bucătăriei. Vecinii au fost de acord, aşa că omul a realizat construcţia, după care a curăţat terenul din spatele blocului. Un an mai târziu, a realizat şi o expertiză tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. I s-a aprobat însă doar construirea balconului sub cele existente, şi fără acces în exterior. Or, Gheorghe G. amenajase şi un astfel de acces.

Cititi si: Sentinţă soc: Unul din cei mai influenţi "băieţi de la cumătrie" pierde procesul în faţa vecinilor. Se va demola blocul?

În 2017, ieşeanul a fost sancţionat cu o amendă de 1.000 de lei, pentru construirea balconului cu acces din exterior, fără a deţine autorizaţie de construire. I s-a acordat un termen de 5 luni pentru intrarea în legalitate, ceea ce nu s-a întâmplat. Ca urmare, în octombrie anul trecut, primăria a cerut în instanţă desfiinţarea construcţiei. În faţa judecătorilor, ieşeanul a afirmat că încă mai caută soluţii pentru intrarea în legalitate, întrucât demolarea balconului ar impune şi mutarea centralei termice, cu modificarea proiectului respectiv. Magistraţii Judecătoriei au aprobat însă solicitarea municipalităţii. Apelul făcut de Gheorghe G. la Tribunal a rămas ieri în pronunţare, aceasta fiind amânată pentru data de 9 aprilie. Dacă magistraţii Tribunalului vor confirma decizia celor ai Judecătoriei, ieşeanul are trei luni la dispoziţie pentru a-şi demola singur balconul. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.